Birčević: ''Kragujevac zaslužuje velika takmičenja!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.04.2014.
10:33
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Najbolji pojedinac Radničkog u sinoćnjoj utakmici sa Partizanom Stefan Birčević posle meča je izrazio zahvalnost navijačima na velikoj podršci, kao i nadu da će se i naredne sezone u Kragujevcu igrati vrhunska košarka.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši kragujevačkog Radničlog nisu uspeli da savladaju aktuelnog šampiona na startu takmičenja u Superligi. Stefan Birčević je sinoć predvodio tim Miroslava Nikolića po broju postignutih poena, ali to nije bilo dovoljno da se savladaju crno-beli.

Posle meča, Birčević je čestitao Partizanu na zasluženom trijumfu i složio se sa ocenom svog trenera da su promašena slobodna bacanja skupo koštala Kragujevčane u ovoj utakmici.

''Trebalo je da završimo prvih 20 minuta sa većom razlikom. U trećoj četvrtini su odigrali odličnu odbranu, nismo imali rešenja u napadu. Postigli smo dva poena za prvih sedam minuta u tom periodu, što je prelomilo meč.

Uspeli smo kasnije da ih stignemo, ali nismo imali dovoljno snage. Ne može da se savlada Partizan kada se promaše tolika bacanja. Jednostavno moramo bolje da šutiramo'',
izjavio je Birčević.

Sudbina Radničkog u narednoj sezoni je neizvesna u ovom trenutku zbog velikih finansijskih problema u poslednjih godinu dana, ali Birčević veruje da će se sve završiti na najbolji način.

''Prvo da pohvalim sjajnu publiku u Kragujevcu. Pokazala nam je da ovaj grad zaslužuje da igra velika takmičenja i da se u ovaj klub ulaže i narednih godina. Mi smo na terenu i protiv Partizana potvrdili da sa svim evropskim klubovima možemo da igramo ravnopravno'', zaključio je Birčević.

Ne propustite