Birčević: "Krka kao prekretnica"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.12.2013.
20:32
Izvor: Sportske.net

Kapiten KK Radnički Stefan Birčević polako se vraća u takmičarski ritam a pred duel sa Krkom u ABA ligi kazao je da će za Kragujevčane taj susret biti prekretnica ukoliko uspeju da ga dobiju.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Iza košarkaša Radničkog nalazi se serija rezultatskih neuspeha a samo pobeda nad Panioniosom u Evrokupu predstavlja svetlu tačku.

U ABA ligi Kragujevčani imaju četiri vezana poraza i nalaze se na jedanaestoj poziciji na tabeli sa skorom 3:7 pred subotnji okršaj sa šampionom Slovenije.

Krka nikada nije slavila u "Jezeru" a Stefan Birčević nada se da će Radnički i ovoga puta biti uspešan protiv tima Aleksandra Džikića i prekinuti seriju rezultatskih neuspeha.

"Imamo za sobom znatno teži raspored nego što nas očekuje. Pokazaćemo u narednim kolima da nismo ekipa za donji dom. U šest rundi koje slede moramo da pokažemo da smo jači tim nego što pokazuje tabela ABA lige" kazao je do skoro povređeni Birčević.

Momak koji je zbog povrede propustio veći deo jesenjeg dela sezone ističe da će utakmica sa Krkom biti jako važna jer bi eventualni trijumf mogao da bude prekretnica u trenutku kada se klub bori za povratak u pobednički kolosek.

"Utakmica sa Krkom je prekretnica, decembar može da bude mesec za povratak, najpre, ka sredini tabele, a onda i za pozitivan skor kojem težimo" istakao je Birčević.

Kapiten Radničkog osvrnuo se i na rezultate ekipe u Evrokupu gde Kragujevčanima nedostaje još jedna pobeda kako bi overili plasman u drugu rundu a šansa da se ona ostvari biće predstojeći duel sa Neptunasom u "Jezeru".

"Velika je stvar za kragujevačku i srpsku košarku plasman Radničkog u drugi krug Evrokupa. Takođe i povratak ekipe u gornji deo tabele ABA lige, a onda u drugom delu sezone i borba za što viši plasman" zaključio je Birčević.

Duel Radničkog i Krke u okviru 11. kola ABA lige na programu je u subotu od 21 čas u hali "Jezero".

Ne propustite