Birčević: "Mislimo na ugrožene svakog jutra kada otvorimo oči"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.05.2014.
21:40
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Kapiten KK Radnički iz Kragujevca Stefan Birčević osvrnuo se na dešavanja u zemlji i konstatovao da svako od nas ujutru mora da otvori oči i pomisli na ljude koji su preživeli katastrofu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U trenucima kada se Srbija i deo njenog stanovništva susreo sa posledicama katastrofalnih poplava, sportisti su umesto borbi na terenima počeli da vode humanitarne bitke.

Kragujevac kao grad nije bio pogođen obilnim padavinama i poplavama pa je stanovništvo prestonice Šumadijskog okruga ostalo zaštićeno u tom smislu, ali su se Kragujevčani solidarisali sa sunarodnicima koji su gledali katastrofi u oči.

"Mi u Kragujevcu nismo još sasvim svesni šta se to dogodilo u ugroženim predelima Srbije, posebno u Obrenovcu, pošto ovde kod nas, Bogu hvala, nije bilo ni blizu kao tamo, mislim na sam grad, oko Kragujevca je bilo štete" rekao je kapiten KK Radnički.

Brzom akcijom Kragujevčani su se uključili u prikupljanje humanitarne pomoći a deo stanovnika grada na Lepenici pomagao je na pravljenju nasipa u Šapcu i Sremskoj Mitrovici.

U humanitarni rad uključili su se i košarkaši Radničkog a Stefan Birčević poručuje da niko ne sme da zaboravi na stanovnike koji su postradali u poplavama, te da je obaveza svakog pojedinaca da se ujutru budi sa mišlju da je sunarodnicima potrebna pomoć.

"Tih više od 40 hiljada naših sunarodnika moraju da imaju svu našu pažnju i to svakodnevno, o tome moramo da mislimo svakog jutra kada otvorimo oči. Oni ne mogu da se vrate svojim domovima - to što im mi sada pružamo je sve što imaju" konstatovao je Birčević.

Vođa Šumadinaca na parketu pozivao je sugrađane, ali i sve ostale stanovnike Srbije da ne čekaju ničiji poziv, već da sami sebi odrede šta će svakodnevno da preduzimaju kako bi pomogli svojim sunarodnicima pred kojima je težak period oporavka od katastrofe.

Ne propustite