Birčević: "Prekretnica za plej-of"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.05.2014.
14:38
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Kapiten KK Radnički Kragujevac Stefan Birčević ističe da će predstojeći dani i dueli sa Crnokosom i Metalcem predstavljati prekretnicu za njegov tim, kada je borba za plasman u plej-of i ABA Ligu u pitanju.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Ligaški deo Košarkaške Superlige Srbije nastavlja se mečevima 9. kola među kojima je i duel Radničkog i Crnokose u Kragujevcu.

Dva tima sastajala su se u prethodnih mesec i po dana dva puta i oba puta je sastav iz Kragujevca slavio. Prvi osvosezonski duel nije bio takmičarskog karaktera a Radnički je slavio rezultatom 100:69, dok je prvi meč u Superligi Radnički dobio sa 74:90.

"Crnokosa ove sezone me podseća na Slobodu iz prošle, za koju sam igrao. Nemaju nikakav pritisak, ABA liga nije njihov cilj, oni žele da iznenade neku jaču ekipu, kao što su Užičani to uradili Radničkom prošle godine. Ekipa koja rasterećeno igra protiv ABA ligaša nije laka za savladavanje. Unapred 'upisani' bodovi su najteži" rekao je uoči duela sa "Skakavcima" Nikola Jevtović.

Kapiten Stefan Birčević ističe da predstojeći dueli sa Crnokosom i Metalcem imaju krucijalan karakter za konačan plasman ekipe u Superligi, a samim tim i plasman u "plej-of" i ABA Ligu.

"Ova tri-četiri dana su nam prekretnica u borbi za plej-of. Ne mislim da smo Mega Vizura i mi još uvek glavni preostali favoriti za plej-of. Uz Crnokosu, za vikend igramo protiv Metalca u Valjevu, biće to odlučujuća bitka da prebrinemo tu brigu za četvrto mesto, za početak" istakao je Birčević.

Radnički se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli a ukoliko ne bude većih iznenađenja do kraja ligaškog toka šampionata Kragujevčani će u direktnom duelu sa Mega Vizurom odlučivati o tome ko će biti treći i tako izbeći plaćanje kotizacije za učešće u ABA Ligi.

"Sa Megom sledi 'razračunavanje', pokušaćemo da budemo treći i da ne 'plaćamo' Jadran" zaključio je Birčević.

Utakmica 9. kola KSL između Radničkog i Crnokose igra se u sredu sa početkom od 19 časova u kragujevačkoj hali "Jezero".

Ne propustite