Birčević: "Trijumf za samopouzdanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.03.2014.
20:17
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Kapiten KK Radnički iz Kragujevca kazao je da bi trijumf u poslednjem kolu ligaškog dela Regionalnog šampionata značio ekipi na polju samopouzdanja koje je bilo poljuljano posle serije neuspeha.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca u subotu stavljaju tačku na ligaški deo Regionalnog šampionata gostovanjem ekipi MZT-a u Skoplju.

Jedini makedonski klub u ABA ligi trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli a Stefan Birčević ističe da će MZT svim silama ići na pobedu, kako bi do godine nastupao u Evrokupu.

"Nakon poslednjeg kola realno mogu da obezbede učešće u Evrokupu i nesumnjivo je da će dati sve od sebe da nas pobede. Uz to, veliki igrač Gečevski se oprašta na ovoj utakmici, sigurno je da svi u Skoplju žele da to bude pobednički. Zasluženo brane stečeno šesto mesto na tabeli" ističe Birčević.

Prošlosezonski duel dva tima u prestonici Makedonije pripao je Radničkom (83:75) a kapiten Kragujevčana tvrdi da bi pobeda u poslednjem kolu ABA lige imala višestruki značaj za njega saigrače.

"Ne opterećuje nas rezultat, ali svi smo svesni bledih izdanja iz serije utakmica. Polako popravljamo utisak, pobedili smo na prijateljskoj, pa na zvaničnoj utakmici, za samopouzdanje bi nam značio i treći trijumf, pred početak Superlige. Želimo da popravljamo formu pred borbu za bar treće mesto u domaćem prvenstvu koje počinje sledećeg meseca. Jako radimo na treninzima, očekujem da se to pokaže na terenu" poručio je Birčević.

Duel 26. kola ABA lige između MZT-a i Radničkog zakazan je za subotu sa početkom od 19 časova. Radnički je obezbedio opstanak ali bi eventualnim trijumfom poboljšao nacionalni koeficijent Srbije u trci sa Hrvatima.

Ne propustite