BL - Bajern na kolenima, Dortmund šokirao 'Alijanc Arenu'!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 12.04.2014.
20:21
Izvor: Sportske.net

Posle ispadanja iz Lige šampiona, 'Milioneri' su se svojim navijačima odužili na pravi način, pošto su savladali velikog rivala, ekipu Bajerna, i to veoma ubedljivo, rezultatom 0:3.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Šalke je današnjom pobedom uspeo da se izjednači po broju bodova sa Dortmundom u borbi za drugo mesto u Bundesligi, ali samo na kratko. Borusija je sav svoj bes zbog ispadanja iz Lige šampiona iskalila na šampionu Evrope, Bajernu, i to u sred Minhena rezultatom 3:0.

Počelo je onako kako se očekivalo, prvih 15-ak minuta Bajern je držao loptu u svom posedu, a Borusija je čekala da im se ukaže prilika iz kontra napada.

U 20. minutu loša reakcija odbrane Bajerna, Mikhtarijan je rutinski savladao golmana Nojera i učinio ono što je propustio u utakmici sa Real Madridom. Na semaforu je pisalo 0:1.

Bezvoljno su izgledali fudbaleri Bajerna iz Minhena, ali su ipak uspeli da naprave jednu šansu do kraja prvog poluvremena.

Na asistenciju Rafinje Mandžukić je pokušao makazicama, ali je Vajdenfeler sigurno intervenisao.

Germany Soccer Bundesliga

foto: Beta

Loše vesti su stigle nakon poluvremena, Nojer nije mogao da nastavi meč, pa je morao da ga zameni 20-ogodišnji Rajder.

Već na početku drugog poluvremena bilo je 0:2. Obamejang je dobio odličnu loptu od sjajnog Mkhitarijana, zatim je uputio ka usamljenom Rojsu koji je nastavio svoju seriju golova. Još jedan šok za Bavarce.

Čak 18 meseci Bajern nije izgubio meč kod kuće, a sada je to izgledalo toliko izvesno.

Još izvesnije je izgledalo nakon 56. minuta i trećeg gola Borusije. Na asistenciju Papastatopulosa rutinski je pogodio Jonas Hofman, već je bilo 0:3.

Moglo je biti i gore po Bajern da je Obamejang pogodio u 76. minutu. Sahin ga je odlično proigrao, ali je Gabonac šutirao neprecizno, tako da je ostalo 0:3.

Germany Soccer Bundesliga

foto: Beta

Odmah nakon toga Obamejang je izašao iz igre, a umesto njega zadnjih 15-ak minuta odigrao je srpski internacionalac, Miloš Jojić.

Do kraja meča se nije desilo ništa zanimljivije, osim veoma lošeg i neopreznog starta Rafinje za koji je dobio crveni karton u 90. minutu.

Borusija nastavlja sa sjajnim igrama i ukoliko ovako nastave sigurno će zadržati drugu poziciju, dok je Bajern 'umrljao' svoju titulu porazom u ovom klasiku.

Pored toga, ovo je bio najveći poraz Gvardiole u njegovoj profesionalnoj karijeri!

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.


Ne propustite