BL - Kakav Bajern? Strašan Bajern!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.03.2014.
20:21
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope demolirao je Šalke u derbiju 23. kola nemačke Bundeslige i nastavio da krupnim koracima gazi ka odbrani trofeja u domaćem šampionatu. Meč je obeležio het-trik Arjena Robena.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

U poslednjem meču subotnjeg dela programa 23. kola nemačke Bundeslige, u Minhenu smo gledali duel Bajerna i Šalkea koji je bio sve samo ne derbi.

Šampion Nemačke i Evrope deklasirao je rivala iz Gelzenkirhena koji je za samo četiri dana doživeo dva debakla i primio 11 golova uz dva data!

Nakon debakla u osmini finala Lige šampiona, Šalke je na "Alijanc Areni" poražen rezultatom 5:1 (4:0) a Bajern je pitanje pobednika rešio u prvih pola sata.

Golove pogledajte OVDE!

Goleada Gvardiolinog tima počela je slobodnim udarcem Davida Alabe u 3. minutu prvog dela. Austrijanac je gađao gornji levi ugao Fermanovog gola ali se lopta odbila od igrača u živom zidu pa je završila u sasvim suprotnom uglu mreže gostujućeg golmana.

Nije se dugo čekalo da "Mašinerija" dođe do drugog pogotka. U 15. minutu Mandžukić "spaja" Robena sa golom a Holanđanin hladnokrvno "bocka" loptu u situaciji "1 na 1" sa Fermanom i pogađa mrežu za vođstvo Bajerna od 2:0!

Hrvatski internacionalac ulogu asistenta prepustio je devet minuta kasnije Alabi, a sam se potrudio da postigne treći pogodak za Bajern.

Austrijanac ga je pogodio u glavu "teledirigovanim centaršutom" a Hrvatu je preostalo da se pokloni i postigne treći pogodak na utakmici za domaće.

Tačka na utakmicu stavljena je u 28. minutu, četvrtim pogotkom Bajerna, a drugim na utakmici Arjena Robena. Rafinja je ovog puta asistirao Holanđaninu a Roben je, iz slične pozicije kao kod prvog gola, matirao Fermana za 4:0!

Da nije bilo dekoncentrisanog Rafinje Šalke verovatno ne bi ni došao do počasnog gola ali je desni bek Bajerna loše reagovao u 64. minutu pa je savladao Nojera koji je mrežu Bajerna čuvao mirnom više časova.

Imao je Bajern do kraja utakmice prilike da demolira Šalke, ali je samo Arjen Roben pogodio sa bele tačke u 77. minutu i tako postavio konačnih 5:1 i zaokružio svoj het-trik na današnjem susretu!


Bavarska "Mašinerija" nakon nekompletnog 23. kola ima 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dortmund pa već sredinom marta valja očekivati zvaničnu potvrdu odbrane trofeja u Bundesligi.

Ne propustite