BL - Menhengladbahu derbi imenjaka u gostima!

Autor: Boban Filipović
subota 15.03.2014.
17:25
Izvor: Sportske.net

Popodnevni subotnji program 25. kola obeležile su pobede gostiju. Od pet odigranih mečeva, na tri su bodove osvojile gostujuće ekipe, dve su zavrešene bez pobednika, najveće iznenađenje je poraz Dortmunda od Menhenglabaha. 'Milionerima' nije pomogao ni Jo

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Borusija iz Menhengladbaha zabeležila je prvi prvenstveni trujumf u drugom delu sezone i to na teškom gostovanju na 'Signal Iduna Parku' kod imenjaka iz Dortmunda.

Gosti su do poluvremena steklu dva gola prednosti preko Rafaela i Maksa Krusea, na 20-ak minuta pre kraja ostali su sa igračem manje na terenu zbog drugog žutog kartona Nordvajta, ali sve što su domaći uspele da urade je da postignu počasni pogodak, koji je delo Miloša Jojića (pogledajte gol OVDE). Robert Levandovski je minut pre kraja zatresao mrežu, ali je taj gol poništen zbog sumnjivog faula nad golmanom, te je meč završen rezultatom 1:2.

U lokalnom derbiju, fenjeraš Braunšvajg je dočekao ranjeni Volfsburg, ekipu koja je primila 12 golova u prethodna 2 kola.

Vukovi su prvi stigli do prednosti na gostovanju na stadionu, udeljenom svega 30-ak kilometara od njihovog, golom Luisa Gustava u 36. minutu koji se vratio na teren posle pauze zbog povrede, izjednačio je Belarabi na početku drugog dela igre. Do kraja nije bilo promena, ostalo je 1:1.

Najviše golova viđeno je u Hofenhajmu gde je Majnc slavio kao gost sa 4:2.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Hanover u prestonici Nemačke, domaća Herta je pregažena sa 3:0.

Aleksandar Ignjovski se ponovo našao u startnoj postavi Verdera, koji je na svom 'Vezeru' u Bremenu podelio bodove sa Štutgartom - 1:1. Gosti su poveli preko Nidermajera u 55. minutu, konačan rezultat postavio je Aron Hant desetak minuta pre kraja. Pomenimo da je Harnik promašio penal za 'Švabe' u poslednjim trenucima prvog poluvremena.


Ne propustite