BL - Šalke noći iza šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.03.2014.
22:25
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica 28. kola nemačke Budeslige odigrana je u Gelzenkirhenu gde su fudbaleri Šalkea savladali Hertu i preselili se na drugu poziciju na tabeli, makar do subote popodne kada Borusija gostuje Štutgartu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Prvi meč 28. kola nemačke Budeslige odigran je u Gelzenkirhenu a sastali su se domaći Šalke i ekipa Herte iz Berlina.

Zahuktali "Kraljevsko plavi" dočekali su klub iz prestonice Nemačke koji je nanizao tri poraza a ništa bolje nije prošao ni na večerašnjem gostovanju.

Šalke je slavio rezultatom 2:0 (1:0) i tako obezbedio noćenje na drugoj poziciji na tabeli, barem do subote popodne kada Borusija iz Dortmunda gostuje Štutgartu.


Golove pogledajte OVDE!

Domaći su prvu sjajnu priliku stvorili u 8. minutu, kada je udarac Turčina Ajhana završio na mestu gde se spajaju stativa i prečka.

Samo pet minuta kasnije, defanzivac Šalkea pravi kardinalnu grešku i daje priliku Adrijanu Ramosu da dovede goste u vođstvo ali Kolumbijac ne prihvata poklon i lošim lob udarcem šalje loptu preko Farmanovog gola.

Kazna za Ramosov promašaj stigla je u 16. minutu nakon solo prodora Činedi Obasija i pogotka kojim je Nigerijac doneo prednost Šalkeu.

Do odlaska na odmor Herta je imala priliku da izjednači preko Anisa Ben Hatire ali je Tunižanin loše zahvatio loptu posle centaršuta i od zemlje je poslao preko prečke.

Početak drugog dela igre doneo je Šalkeu uvećanje prednosti i, ispostavilo se, pobedu u duelu sa Hertom.

Klas Jan Huntelar postigao je svoj sedmi gol na poslednjih pet utakmica u 46. minutu i tako postavio konačnih 2:0.

Gostima je u 80. minutu neopravdano poništen gol koji je postigao Langkamp posle kornera pa Herta kući odlazi bez postignutog gola i bez bodova, četvrti put za redom u tekućoj sezoni.

Ne propustite