Blater: "Engleski fudbal vode idioti!"

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 01.11.2012.
09:50
Izvor: Sportske.net

Englezi veruju da ih Blater mrzi kao narod. Lord Sebastijan Kou smatra da nije to u pitanju...

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Engleska je dobila čitava dva glasa u izboru domaćina Mondijala 2018. godine. Rusija će organizovati SP, a iz razočarane Engleske su u vreme izbora stizale poruke da je Blater uložio autoritet da ih spreči da dobiju ovo takmičenje jer mrzi Engleze.

To nije istina, otkrio je Lord Sebastijan Kou, čovek koji je vodio kandidaturu i koji kaže da Engleska nije imala šansu.

"Ne, Blater ne mrzi Engleze. Kao i svakom Švajcarcu njemu se sviđa tradicija, stabilnost, red koji vlada na engleskim tribinama. Nešto drugo je u pitanju, on prosto ne može da veruje ko vodi naš savez", objasnio je Kou u svojoj knjizi.

"Prvo, mi smo podneli kandidaturu i predstavljali je bez predsednika saveza i izvršnog direktora. Nismo imali nikoga da predstavlja savez", podseća nekada velika atletska zvezda.

"Engleski fudbal vode idioti, nemoguće da u takvoj zemlji ne možete da nađete nikoga pametnog", rekao je Blater ovom engleskom sportskom zvaničniku jednom prilikom.

FIFA takođe ne gleda blagonaklono na arogantnost engleskih klubova, njihovo odbijanje da puste igrače na reprezentativne akcije, agresivnu kupovinu mladih igrača.

"Sve ovo je uticalo da mi budemo eliminisani odmah, niko nije razmišljao ozbiljno o Englezima, svi su bili uz Ruse. Videlo se to po atmosferi koja je vladala na sastancima", napisao je Kou.

Ne propustite