Blažič: "Težim putem u Evroligu!"

Autor: Beta Beta
petak 25.04.2014.
17:46
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je danas da se njegov klub nije odrekao plasmana u Evroligu i da će kroz kvalifikacije pokušati da se domogne tog takmičenja.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Najbolji pojedinac u teškom porazu koji je Crvenu zvezdu Telekom ostavio bez finala ABA lige i direktnog plasmana u Evroligu ocenio je da igrači nisu izgubili nadu da će naredne sezone igrati u elitnom evropskom takmičenju iako će do ostvarenja tog cilja sada morati težim putem.

"Borba za plasman u Evroligu nastavlja se kroz kvalifikacije koje smo apsolutno zaslužili odličnim igrama i rezultatima u ligaškom delu regionalnog takmičenja. To će svakako biti teži put, ali mislim da ćemo biti spremni za taj izazov. Uveren sam da ćemo uspeti i da će Zvezda i naredne sezone biti u evroligaškom društvu", rekao je Blažič dan nakon poraza u polufinalu Jadranske lige.

Zvezda je u četvrtak izgubila od Cibone sa 75:70 u polufinalu regionalnog takmičenja i tako ostala bez direktnog plasmana u Evroligu.

"Podbacili smo, nismo odigrali na potrebnom nivou igre koji smo prikazivali prethodnih nekoliko meseci i zato smo izgubili", istakao je Jaka Blažič.

Slovenački košarkaš je teško podneo poraz od Cibone pošto se posle zvuka sirene koji je označio kraj srušio na parket doživevši emotivni slom.

"Bio sam jako utučen. Jednostavno to nisam uspeo da iskontrolišem. Siguran sam da se svaki moj saigrač tako osećao, samo ja to nisam mogao da sakrijem", naveo je Blažič.

Zvezda će takmičenje nastaviti u Superligi Srbije, a Blažič je kazao da želi da se sezona završi trijumfalno.

"Želimo da trijumfalno završimo sezonu, cilj su nam trofeji. Motiv nam nikada nije neodstajao i zato u narednom periodu moramo da zasučemo rukave i još više da radimo. Dobar trening je najbolji lek za sve. Kada se u potpunosti oporave svi igrači siguran sam da ćemo još više podići nivo naše igre i da ćemo naplatiti sav uloženi trud tokom čitave sezone", kazao je Blažič.

Kapiten Zvezde Marko Simonović rekao je da je utakmica sa Cibonom bila teška, sa mnogo emocija i nervoze.

"Nismo izdržali ogroman pritisak. Cibona je bila rasterećena, jer praktično nije imala šta da izgubi. Mi smo u finišu uspeli da se vratimo posle velikog zaostatka, ali nismo imali snage da napravimo preokret. Igrači Cibone su bili razigraniji i zahvaljujući tome su pobedili", rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, Zvezda ima šanse da se kroz kvalifikacije plasira u Evroligu.

"Nije sve izgubljeno. Dokle god postoji šansa mi ćemo se boriti i nadati da možemo da ostvarimo i taj cilj. Mislim da smo igrama i zalaganjem ove sezone ponovo zaslužili mesto među evroligašima. Zato ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to mesto i potvrdimo kroz kvalifikacije", istakao je Simonović.

Zvezda će u narednoj utakmici u sredu igrati protiv Partizana u domaćem prvenstvu.

Ne propustite