Blažič: ''Zvezda spremna za F4''

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.04.2014.
20:58
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Uoči završnog turnira ABA lige, košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič napravio je osvrt na dosadašnji učinak i izneo očekivanja od završnice sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Jaka Blažič je u Crvenu zvezdu Telekom stigao prošlog leta, posle Evropskog prvenstva u Sloveniji, a svojom prvom sezonom u crveno-belom dresu je uglavnom zadovoljan.

''Na početku sezone, Katić i ja smo se kasnije priključili ekipi, pa nam je trebalo više vremena da uđemo u ritam, ali kako je sezona odmicala dobijali smo samopouzdanje. Sada smo mnogo iskusniji nego ranije, pogotovo posle teških mečeva u Evropi. Dobro treniramo, spremni smo, i  nije bitno da li igramo protiv Širokog ili Partizana, uvek dajemo maksimum, ali tek sada počinje najvažniji deo sezone'', konstatuje Blažič.

A ono najvažnije što počinje već za devet dana je završni turnir ABA lige, gde se Crvena zvezda u polufinalu sastaje sa Cibonom.

''Igrali smo nedavno u Zagrebu i mogu da kažem da su dobra ekipa, da imaju sjajnog Darija Šarića, koji je jedan od najboljih mladih igrača Evrope. Imamo do tada još par mečeva u Superligi i mislim da ćemo biti potpuno spremni'', ističe Blažič.

Zvezda je pre sedam dana okončala ovosezonsko učešće u Evropi, porazom od Uniksa u polufinalu Evrokupa. Blažič smatra da je Zvezda mogla i više, ali da će to dokazati naredne sezone.

''Imali smo četiri pobede u EL, što nije loš bilans, ali smo onda napravili uspeh u Evrokupu, gde smo došli do polufinala. Možda smo mogli i više, ali verujem da ćemo sledeće sezone biti još uspešniji'', zaključuje Blažič.

Naravno, kad se govori o Crvenoj zvezdi, fenomenalni navijači ovog kluba ne mogu se zaobići.

''Ovakvu atmosferu nisam nikad doživeo, ovde su navijači bukvalno sa dušom i telom u svakoj utakmici i svaki igrač voli da igra pred takvim navijačima'', konstatovao je slovenački košarkaš.

Ne propustite