Bogavac nasledio Lukajića u Hemofarmu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.01.2012.
16:11
Izvor: Sportske.net, kkhemofarm.rs

Novi trener Hemofarma, posle nedavne ostavke Željka Lukajića je nekadašnji kapiten Vrščana Nebojša Bogavac. Njemu će to biti debitantsko trenersko iskustvo.

kkhemofarm.rs
kkhemofarm.rs

Povezane vesti

Uprava Hemofarma odlučila je da upražnjeno mesto trenera poveri nekadašnjem dugogodišnjem košarkašu i kapitenu ovog kluba Nebojši Bogavcu.

On je sa Vrščanima potpisao ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produženja saradnje. Stručni štab će, osim Bogavca činiti i dva njegova pomoćnika - Goran Topić i Miljan Ivanović, dosadašnji pomoćni trener juniorske ekipe.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Hemofarma, ''Uprava smatra da je Bogavac veliki čovek, koji svojim radom može da prenese dobru energiju na igrače i tako stvori uslove da se ambicije Kluba za sezonu 2011/12 u potpunosti ostvare''.

Bogavac je tokom igračke karijere dres vršačkog kluba nosio od 2001. do 2005. godine i kao kapiten Hemofarma predvodio je ekipu koja je 2005. osvojila trofej Jadranske lige, za sada jedini klupski trofej.

Takođe, sa Hemofarmom je igrao i finale posledenjeg međunarodnog Kupa Radivoja Koraća, kao i dva polufinala ULEB kupa. Igrao je i za reprezentaciju na EP u Švedskoj 2003. godine.  

Igračku karijeru završio je prošle godine u francuskom Asvelu, a ovo će mu posle završene Više trenerske škole, biti prvo trenersko iskustvo.  

Ne propustite