Bojana nije izdržala pritisak, Rumunke bolje od Srbije

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 20.04.2014.
16:08
Izvor: Sportske.net

Sorana Kirstea je pobedom nad Bojanom Jovanovskom donela Rumuniji treći, odlučujući poen u duelu sa Srbijom i tako poslala našu reprezentaciju u Evro-afričku zonu FED kupa.

tss
tss

Povezane vesti

Nakon današnje pobede Ane Ivanović nad Simonom Halep Srbija je imala čemu da se nada u duelu sa Rumunkama.

Ipak, Srpskinje su poklekle već na prvom sledećem koraku, bolja od Bojane Jovanovski u poslednjem singlu bila je Sorana Kirstea rezultatom 2:1 po setovima.

Već na početku duela Bojana je izgubila svoj servis, a obe teniserke su uspele do samog kraja seta da sačuvaju svoje gemove. Imala je Bojana jednu priliku za brejk, ali je nije iskoristila, tako da je Kirstea uspela da privede prvi set kraju i pobedi ga sa 6:3.

Drugi je počeo sa dva brejka na obe strane, a zatim su teniserke sve do 6. gema čuvale svoj servis.

Treću brejk loptu na servis Bojane Jovanovski iskoristila je Kirstea, povela sa 4:2, a nakon je ubrzo usledilo i osvajanje gema na njen servis za 5:2.

U narednom gemu Bojana je uspela da sačuva dve meč lopte, osvojila gem za 5:3, ali je Kirstea servirala za pobedu u narednom.

Bojana je odigrala odličan gem, Sorana je grešila, a naša teniserka je iskoristila prvu brejk loptu za povratak u meč. Da bi se vratila u potpunosti, morala je da dobije i naredni na svoj servis, što je i učinila, bilo je 5:5 za nastavak neizvesnosti.

Obe su osvojile po gem, tako da se ušlo u taj brejk drugog seta.

Bilo je veoma neizvesno, Rumunka je došla do treće meč lopte 30 minuta nakon prve, ali je napravila duplu servis grešku za nastavak neizvesnosti. Bojana je osvojila i naredni poen, došla do set lopte na svoj servis, ali je i ona uspela da prokocka taj poen.

Ipak, dva naredna poena Kirstea je poslala u aut, tako da je Bojana osvojila set za produžetak nade, bilo je 1:1.

Opet je Bojana bila u zaostatku od jednog brejka na startu trećeg seta, ali je uspela da se vrati u 6. gemu izjednačivši rezultat na 3:3. Međutim, odmah je uzvratila Kirstea ekspresno vrativši brejk prednosti na svoj konto.

Osvojila je Rumunka svoj servis u narednom gemu, povela sa 5:3, a veliki pritisak je bio na Bojani u tim trenucima, po ko zna koji put u meču. Ponovo je Kirstea došla do meč lopte, četvrte, pete, a zatim i šeste, koju je iskoristila i na taj način poslala Srbiju u Evro-afričku zonu teniskog FED kupa.




Ne propustite