Bojanin podvig u Rimu, sledi srpski derbi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2013.
14:07
Izvor: Sportske.net

Fenomenalan meč odigrala Bojana Jovanovski na startu turnira u Rimu! Posle velike borbe, problema sa povredom i zadivljujućeg preokreta u trećem setu, uspela je da savlada favorizovanu Karolinu Voznijacki! Sledi duel sa Jelenom Janković!

Foto: Neda Miletić
Foto: Neda Miletić

Povezane vesti

Bojana Jovanovski oduševila je u meču prvog kola turnira u Rimu, u duelu protiv nekadašnje prve teniserke sveta, a danas desete nositeljke na ovom turniru, Dankinje Karoline Voznijacki.

Srpska teniserka je posle gotovo tročasovne borbe, i pored problema sa povredom mišića, uspela da slavi sa 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 7:6!


Početak meča nije nagoveštavao ovako uzbudljiv duel. Voznijacki je bez većih problema stekla dva brejka prednosti, povela sa 4:0 i činilo se tada da će rutinski opravdati ulogu favorita.

Bojana je zatim osvojila naredna dva gema, ali više od toga nije mogla u ovom setu koji Voznijacki na kraju dobija sa 6:2.

Međutim, početak drugog seta pripada srpskoj teniserki, odmah je napravila brejk, povela sa 2:0, da bi zatim Voznijacki zatražila medicinski tajm-aut. Ova pauza nije poremetila Bojanin ritam koja je odlično igrala u ovom periodu meča i zasluženos stigla do izjednačenja u setovima.

Ali, početkom trećeg seta Bojana ima problema sa povredom, sada je ona zatražila pomoć lekara zbog bolova u butnom mišiću.

Posle pauze, delovalo je da će jedva uspeti da završi meč, Voznijacki je povela sa 4:0, stigla na prag pobede, ali onda sledi veliki povratak Bojane Jovanovski.


Napravila je prvi brejk, podigla nivo samopouzdanja, igrala hrabro, agresivno i nedugo zatim na semaforu je stajalo 4:4!

Ušlo se u potpuno neizvesnu završnicu ovog meča, a odluka je pala u taj-brejku. Voznijacki je ponovo stekla osetnu prednost (5:2), ali ni tada se Jovanovski nije prerdavala, izjednačila je na 5:5, a onda stigla i do prve meč lopte koju je odmah iskoristila!

Bravo, Bojana!


Ne propustite