Bonera: "Hoćemo u Ligu Evrope!"

Autor: Beta Beta
petak 02.05.2014.
07:35
Izvor: Beta

Fudbaler Milana Danijele Bonera rekao je danas da njegova ekipa ima obavezu da se plasira barem u Ligu Evrope, jer za bi za taj veliki klub propuštanje evropskog takmičenja predstavljalo veliki neuspeh.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Milan se serijom dobrih rezultata približio mestu koje vodi u Evropu na kraju sezone, ali ga je poraz od Rome ponovo vratio nazad.

"Nadmetanje u evropskim takmičenjima je stvar prestiža za Milan, i klub to očekuje od nas. Prvi cilj je bio plasman u Ligu šampiona, ali pošto je to sada nemoguće, moramo da se fokusiramo da izborimo plasman za Ligu Evrope", rekao je Bonera.

Milan je tri kola pre kraja šampionata 10. na tabeli italijanske Serije A sa 51 bodom, što je samo jedan manje od Torina, koji se nalazi na šestoj poziciji koja vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Ekipa Milana sastaće se u nedelju sa gradskim rivalom Interom u derbiju kola, a Bonera je ocenio da bi im eventualni trijumf bio dodatni podstrek pred kraj sezone.

"Ubeđen sam da postoje razlozi za optimizam. Pobeda u derbiju, nakon jednog turbulentnog perioda bi nam mnogo značila, i pružila neophodno samopouzdanje u finišu sezone. Naše je da budemo hrabri, i da igramo bez pritiska, pa će rezultat doći", kazao je Bonera.

Gradski derbi izmedju Milana i Intera igraće se u nedelju na San Siru, a ni eventualni trijumf "rosonera" ne bi im garantovao plasman u evropska takmičenja.

Za šestu poziciju, koja vodi u Ligu Evrope naredne sezone, trenutno se bore Torino, Lacio, Verona, Parma i Milan. Razlika izmedju tih ekipa na tabeli je samo jedan bod.

Ne propustite