Bonuči: "Pirlo je lider ekipe"

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.05.2014.
01:21
Izvor: Beta

Fudbaler Juventusa Leonardo Bonučci rekao je danas da tim ima dobre rezultate jer ga predvodi njegov saigrač Andrea Pirlo.

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Andrea Pirlo je i u poznim fudbalskim godinama jedan od najboljih fudbalera u Italiji. Igra za šampiona, biće ponovo i u reprezentaciji, i veoma je cenjen na "Čizmi", ali i u celoj Evropi.

"Pirlo je lider, tihi lider. On je igrač koji zna da nosi svoj tim i u najtežim momentima. Jedan je od najboljih veznih igrača u istoriji fudbala, postigao je važne golove na najbitnijim utakmicama u sezoni, a van terena je sjajan čovek", rekao je Bonuči za zvanični sajt UEFA, a prenose britanski mediji.

Torinski klub nije osvojio nijedan evropski trofej još od 1996. godine, a Bonuči smatra da bi eventualni trijumf Juventusa u Ligi Evropa, vratio klub u evropski vrh.

"Od 1996. godine nismo bili ovako blizu osvajanja nekog evropskog takmičenja, pa bi eventualni trijumf za nas bio izvor velikog ponosa. Mislim da će tako nešto vratiti Juventus medju najbolje evropske timove", rekao je Bonuči.

Juventus vodi u Seriji A sa 93 boda što je čak osam više od drugoplasirane Rome, a pobeda u narednom kolu bi mu obezbedila titulu šampiona Italije.

Torinski klub će se u četvrtak u polufinalu Lige evropa boriti s Benfikom za plasman u finale.

U prvom susretu ta dva tima prošle nedelje je pobedila portugalska ekipa sa 2:1.

Ne propustite