Borac sa šampionom na sve ili ništa

Autor: Filip Mitrović
subota 28.04.2012.
17:00
Izvor: Sportske.net, boracfk.com, MONDO.RS

Šef stručnog štaba Borca Slavko Vojičić veruje da se njegov tim može na pravi način odupreti Beograđanima, poželevši da se igra zapenuša ko Morava.

boracfk.com
boracfk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Borca su remijem u Jagodini ostali u grčevitoj borbi za opstanak u Jelen superligi. U okviru 27.kola Čačani za protivnika imaju najkvalitetniji tim u Srbiji, ekipu aktuelnog šampiona Partizana.

Bez obzira na kvalitet i snagu rivala, trener Čačana Slavko Vojičić očekuje od svojih igrača da pokažu da su pravi kada je najteže.

"Izlišno je govoriti kome pripada uloga favorita u sutrašnjem meču. Partizan bilo sa kim da igra je favorit u našem šampionatu. To uostalom najbolje ilustruje tabela, ali i kvalitet igračkog kadra crno belih.

Mi smo u situaciji da do kraja prvenstva protiv svakog rivala moramo igrati sa samo jednim ciljem. To je da se osvoje bodovi ili bod, koji bi nas ostavili u trci za opstankom. Naravno da se Partizanu ne preti, ali smatram da će naši igrači maksimalno motivisani dočekati duel sa Beograđanima. Strah ne sme postojati, ali maksimalna borbenost i disciplina moraju biti naše glavne odlike. Utakmica u Jagodini, u kojoj objektivno nismo bili miljenici sreće je pokazala da možemo igrati ravnopravno sa svim timovima u ligi. Nadam se da će i sutra biti tako, i da će nas konačno malo i sreća poslužiti kako bi smo ostali neporaženi.

Mi izbora više nemamo. Potrošili smo mnoge kredite, prokockali brojne šanse. U situaciji smo da ne možemo gledati ko nam je rival. Očekujem da bar devet igrača koji su u velikoj meri ispoštovali sve što je i dogovoreno u Jagodini, budu sutra u sastavu. Očekujem i veliku podršku publike, kojoj poručujem da se sigurno nismo predali bez obzira što smo u veoma teškoj situaciji. Nadam se da će igrači ostaviti srce na terenu i da će za to biti nagrađeni rezultatom koji bi nam odgovarao. To je naravno sve osim poraza u duelu sa šampionom." rekao je Vojičić.

U jesenjem duelu crno-beli su slavii sa ubedljvih 5:1, a zanimljivo je da su oba tima tada vodili drugi treneri, Aleksandar Stanojević i Slavko Petrović.

Poslednja utakmica 27. kola Jelen superlige između Borca i Partizana se igra u nedelju 29.aprila na stadionu kraj Morave, sa početkom u 16:00 časova.

Ne propustite