Borković na test vožnji u Brnu

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.08.2013.
08:26
Izvor: Sportske.net

Srpski automobilista ovih dana vredno radi na pripremama za završnicu sezone ETCC (Evropskog Kupa turing automobila).

NIS PETROL RACING TEAM
NIS PETROL RACING TEAM

Povezane vesti

Još jedan takmičarski vikend, još dve trke preostale su srpskom asu Dušanu Borkoviću do završetka debitantske sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) - evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije). Jedini srpski predstavnik je već ostvario sjajan rezultat na dosadašnjim trkama.

Podsetimo se poslednjeg uspeha: Borković je osvojio treće mesto u generalnom plasmanu na prethodnoj trci na stazi Pergusa na Siciliji (drugo mesto u prvoj trci, treće u drugoj).

Taj uspeh podgrejao je Borkovićeve ambicije i očekivanja navijača.

“Važan mi je test na stazi u Brnu jer moji vodeći  konkurenti i te kako znaju ovu stazu. Nisam imao znanje nijedne od staza ove sezone, a uspevao sam to do sada nekako da nadomestim vožnjom. Sada nam se ukazala prilika da testiramo ovu stazu i jedva čekam. 

Ovo evropsko takmičenje najvišeg ranga je veliki pomak u mojoj karijeri i ako se budem izborio za treće mesto ove debitantske sezone, biću zadovoljan postignutim u ovoj sezoni,”
izjavio je Dušan Borković.

Naš šampionski as od prethodne trke na Siciliji vozi Chevrolet Cruz koji će mu biti “drug na drumu” i poslednjeg takmičarskog vikenda, 6. oktobra na stazi u Brnu (Češka).

Borkovićev Chevrolet je prvi u ETCC takmičenju ove godine, a poznato je da ovo vozilo predstavlja stvar prestiža u trkačkom svetu i već godinama dominira u WTCC (Šampionatu sveta turing automobila).  Od 2009. godine je za  ETCC, BTCC,WTCC  napravljeno svega 17 trkačkih Chevy Cruz vozila od kojih je jedan od sada u posedu  srpskog i evropskog automobilskog šampiona.

Budući da je automobil sada spremniji nego za poslednju trku, svesu šanse da test uspešno prođe i omogući još izvrsniju performansuDušana Borkovića na narednoj trci.

Ne propustite