Borusija Dortmund – Ima nešto u toj žutoj boji...

Autor: Miloš Marković
sreda 16.04.2014.
10:34
Izvor: Sportske.net

Renesansu doživljava klub sa Vestfalena poslednjih sezona. 'Milioneri' su u centru pažnje, što zbog sjajnih igara, fenomenalnih navijača, ali i harizmatičnog trenera.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ostvarili su fudbaleri Borusije dortmund veliki uspeh plasmanom u finale DFB Pokala.

Iako im sezona, pre svega zbog velikih problema sa povredama i dominantnim Bajernom, nije protekla očekivano, Klopovi momci će se boriti za trofej.

Ohrabreni sjajnom podrškom, nesvakidašnjim navijanjem koje iz nedelje u nedelju gledamo na južnoj tribini Vestfalena, Milioneri su ostvarili trijumf u polufinalu.

Svakako je na njih uticala i sjajna podrška sa početka meča, sjajna žuta koreografija koju su priredili najvatreniji navijači.

Sjajan gest navijača Dortmnda svakako je bio i trenutak kada su zapevali Liverpulovu himnu, u čast žrtava Hilsboro tragedije. Svaka čast, pridružili su se ujedinjenoj podršci koja je stigla sa svih strana fudbalske planete...

Uživali su sa svojim pristalicama fudbaleri Borusije nakon meča, bio je tu i Jirgen Klop.

Ovaj čovek, uverili smo se nebrojeno puta dosad, jedinstvena je figura u svetu fudbala. Harizmatičan, iskren i šarmantan, uz sav kvaliteti koji poseduje Klop od sebe čini veoma cenjenog menadžera koga bi mnogi klubovi poželeli da vide na svojim klupama.

Sinoć je slavio sa svojim fudbalerima, obukao je i majicu za finale, iako je imao velikih problema da je navuče, poput Balotelija.

klop

klop

...ako se sećate čuvene scena sa markerom.

Naravno, sposoban da se nasmeje sebi u lice i našali na svoj račun, Klop na taj način samo pojačava svoju harizmu.

Ima nešto u toj žutoj boji...


Ne propustite