Bošković: "Naredne utakmice prilika za uigravanje"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.05.2012.
15:44
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković izjavio je danas da naredne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nemaju takmičarski značaj i da će to biti prilika da igračice budu na okupu i treniraju zajedno.

rss
rss

Povezane vesti

Srbija je ranije obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, a rukometašice koje igraju u inostranstvu došle su u Beograd na pripreme uoči poslednjih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sa Grčkom i Portugalom.

"Pozvao sam igračice iz inostranstva i još dve, tri devojke koje želim da proverim. Plan je da u Holandiji odigramo trening utakmicu 22. maja, zatim idemo na pripreme u Vrnjačku Banju, a onda u Grčku na prvu utakmicu, dok ćemo drugi meč igrati sa Portugalom u Novom Sadu", rekao je Bošković agenciji Beta.

Prvu utakmicu Srbija će odigrati 30. maja u mestu Amintao na severozapadu Grčke, a drugu 2. juna u Novom Sadu.

"Prezadovoljan sam svim našim devojkama i njihovim uspesima sa klubovima u ovoj sezoni. Imamo ozbiljne igračice i veoma sam srećan što su one sjajne devojke i sjajni ljudi", rekao je Bošković.

On je dodao da Dragana Cvijić koja je prošlog vikenda sa podgoričkom Budućnošću osvojila titulu u Ligi šampiona, neće doći, jer je očekuje operacija kolena, zbog koje će pauzirati narednih šest meseci.

"Očekujemo sutra Andreu Lekić da nam se pridruži, kada završi sve obaveze u Mađarskoj. Igračice Zaječara prikljućiće se reprezentaciji kada se završi Kup Srbije", rekao je Bošković.

Rukometašica Podravke Sanja Damnjanović ocenila je da će najinteresantnija utakmica biti sa Holandijom, za koju je rekla da je "dobar protivnik".

"Pokazali smo da smo bolji od Grčke, a sa Portugalom će biti lepo igrati u Novom Sadu. Važna nam je svaka utakmica", rekla je Damnjanovićeva agenciji Beta.

Ona je dodala da je imala uspešnu sezonu u Koprivnici, jer je sa ekipom osvojila prvenstvo i Kup Hrvatske.

"Imale smo peh, jer nismo igrale u evropskim takmičenjima. žao mi je zbog toga, pošto bismo daleko dogurale", rekla je Damnjanovićeva.

Rukometašica francuskog Meca Svetlana Ognjenović ocenila je da je ovog dobra prilika da se ekipa još bolje uigra.

"Mi smo se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo. Tako da nam je ovo prilika da budemo zajedno i da se uigramo", rekla je Ognjenovićeva i dodala da je njena ekipa zauzela treće mesto u francuskom šampionatu i da posle mnogo godina nije ništa osvojla.

Srbija se takmiči u kvalifikacijama za EP u Grupi 1 sa Rumunijom, Grčkom i Portugalom, a u prošlom kolu Rumunija i Srbija su obezbedile plasman.

Ne propustite