Brašanac: "Jedva sam čekao da igram redovno!"

Autor: Miloš Marković
sreda 12.03.2014.
15:17
Izvor: Sportske.net

Iako je na poslednjih sedam dana odigrao tri utakmice, Darko Brašanac ističe da ne oseća umor, već osećaj zadovoljstva i ispunjenosti jer konačno igra redovno.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Jedan od fudbalera koji se i u dresu Partizana, i u dresu reprezentacije, istakao u poslednjim nedeljama je Darko Brašanac.

Nije u prrošlosti dobijao preterano mnogo prilika u prvom timu, ipak strpljenje se isplatilo, po svemu sudeći na njega Marko Nikolić ozbiljno računa.

Odigrao je sjajan meč i u Kragujevcu, zadovoljan je pobedom.

„Osećaj je zaista odličan. U Kragujevcu smo odigrali dobar meč, dali na vreme prvi pogodak i bili zaista ubedljivi. Dižemo formu, trudićemo se da iz meča u meč budemo sve bolji. Dosta novih igrača je stiglo na pripremama, konačno se uigravamo i bićemo još bolji kako vreme bude odmicalo.“, rekao je Darko Brašanac, a prenosi sajt kluba.

Dva nova fudbalera koja su se posebno istakla u Kragujevcu bila su Nikola Drinčić i Danko Lazović. Brašanac ističe da je pravo zadovoljstvo imati takve profesionalce u ekipi.

„Drinčić je zaista sjajan igrač, dosta vremena provodimo zajedno i zaista je zadovoljstvo imati jednog takvog fudbalera u timu. Što se tiče Danka Lazovića, on je vrhunski igrač čiji kvalitet i iskustvo mnogo donose našem timu.“

„Mnogo znači što se vratio u tim i što konačno možemo da igramo igru koju smo i na pripremama spremali sve vreme, sa dva napadača. Njegova povreda je malo poremetila planove, ali sada je ponovo u timu i to nam zaista mnogo znači.“, rekao je Brašanac.

Pred Partizanom je novi ispit, utakmica sa Radom, iza Partizana i konkretno Brašanca, serija utakmica u kratkom roku.

Ipak, mladi fudbaler crno-belih sa velikim oećajem zadovoljstva gleda na užurban ritam i na veliki broj utakmica na kojima učestvuje.

„Protiv Belgije mi je poraslo samopouzdanje, u Kragujevcu takođe, nisam uopšte umoran. Ovo je ono što sam čekao i priželjkivao. Igrao sam na tri utakmice, zabeležio tri pobede izražen je osećaj zadovoljstva jer sam jedva čekao da igram standardno, u ritmu mečeva na svaka tri dana. Umor nije prisutan.“, jasan je Brašanac, koji pobede tima stavlja ispred svojih golova.

„Mnogo mi znači gol koji sam postigao u dresu reprezentacije, ali ne opterećujem se golovima na klupskom planu. Nadam se da će doći i gol za Partizan, ali bitnije mi je da tim beleži očekivane rezultate i da na terenu pružam partije koje se od mene i očekuju.“, ističe on.

Uzbuđenja u ligi tek predstoje, na 12 kola do kraja situacija je neizvesna, Zvezda ima bod više u odnosu na crno-bele.

Brašanac priznaje da će biti teško ostvariti sve pobede do kraja, ali očekuje najbolje.

„Očekuje nas teška borba. I mi i Zvezda imamo teška gostovanja i pitanje je može li se sve pobediti do kraja. Ipak, mi u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ostvarimo trijumf, ali idemo korak po korak, meč po meč. Očekuje nas utakmica sa Radom za koju se maksimalno spremamo, pa ćemo tek nakon nje razmišljati o narednim.“, zaključuje fudbaler Partizana.


Ne propustite