Bravo - "Večiti derbi" za pomoć Srbiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.05.2014.
18:18
Izvor: Sportske.net

Najveći srpski fudbalski klubovi prihvatili su inicijativu koju je pokrenuo dnevni list "Sport" pa će u predstojećem periodu biti odigran "večiti derbi" u svrhu prikupljanja pomoći stanovništvu pogođenom razornim poplavama.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Sezonu na izmaku na kraju će ipak obeležiti zajednička akcija Partizana i Crvene zvezde, klubova koji su se u prethodnih deset meseci borili za titulu u Jelen Superligi na različite načine, koji su ponekad prelazili granice sportskog i viteškog.

Naime, katastrofa koja je pogodila Srbiju i narod u poplavljenim područjima dovela je do toga da predstavnici dva naša najveća kluba krenu u akciju i pomognu stanovništvu na različite načine a u sredu je ugovoren i međusobni duel Crvene zvezde i Partizana!

Dnevni sportski list "Sport" inicirao je organizaciju još jednog "večitog derbija" u sezoni na izmaku a predsednici Zvezde i Partizana dali su saglasnost da ta utakmica bude odigrana.

Dragan Džajić i Dragan Đurić prihvatili su ideju sa oduševljenjem a sada je na klubovima da se dogovore o terminu odigravanja utakmice.

"Ma,Zvezda hoće sve samo da se narodu pomogne. Ideja je odlična, hoćemo da igramo, samo da vidimo u kom terminu. Smatram da 31. maj nije dobar datum, pa nama pripreme počinju već 10. juna. Bilo bi bolje kasnije pred početak prvenstva" izjavio je Dragan Džajić.

Ništa drugačije nije reagovao ni prvi čovek FK Partizan Dragan Đurić koji se složio da jedino ostaje dogovor oko termina odigravanja susreta.

"Kod nas nema nikakve dileme. Oberučke grlimo vašu ideju. Pozdravljamo je i prihvatamo kao izuzetnu. Tu smo za sve što treba. Ostaje jedino da se konsultujemo sa trenerom Nikolićem oko termina" poručio je Đurić.

Kako sada stoje stvari, "gratis" večiti derbi koji će poslužiti za prikupljanje sredstava za pomoć ugroženima u poplavama, biće odigran početkom avgusta, pred početak naredne sezone.

Ostaje samo da čestitamo predstavnicima naša dva najveća kluba i da konstatujemo da su se konačno složili bez dvojbe oko jedne teme, a ostaje i nadanje da će u budućnosti biti još prilike za dobru saradnju "večitih" a da uslov nije stradanje stanovništva i elementarne nepogode.

Ne propustite