BSK - Partizan (kraj)

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.03.2013.
12:54
Izvor: Sportske.net

Partizan slavio u Borči sa 4:0. Kojić u osmom minutu doveo crno-bele u vođstvo, prednost duplirao rezervista Mitrović u 35, da bi Kojić polovinom drugog dela igre stigao i do svog drugog gola. Potez meča delo je Darka Brašanca, koji je četvrti gol za crno

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Domaći tim u uvodnim minutima nagoveštava da se neće orijentisati samo na odbranu protiv favorizovanog rivala. Pokušali su već u par navrata da napadnu, ali za sada bez ozbiljnijih prilika.

I onda, u osmom minutu, prvu pravu šansu koriste fudbaleri Partizana. Odlična saradnja Šćepovića i Kojića, koji ulazi u kazneni prostor, izbija sam pred golmana Danilovića i donosi prednost Partizanu - 0:1!

Tako je posle Predraga Luke u prošlom kolu protiv Donjeg Srema, još jedan fudbaler koji je zimus stigao iz Rada postigao svoj prvenac u dresu šampiona Srbije.

Pet minuta kasnije Brašanac je bio u lepom prodoru, pao je na ulasku u kazneni prostor, ali je uspeo da ''zaradi'' samo žuti karton zbog navodnog simuliranja.

Slab tempo utakmice, Partizan zadovoljan ranim vođstvom, a Borčani ne uspevaju da ozbiljnije ugroze gol Stojkovića. Monotoniju je prekinuo Voja Stanković, solidnim udarcem sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored leve stative gola Borčana.

Potencijalni problem za crno-bele, Šćepović se u 24. minutu žali na povredu, neće moći da nastavi meč, pa će priliku dobiti Aleksandar Mitrović.

U 34. minutu konačno prilika za BSK, i to stopostotna! Dunjić je probio po desnoj strani, odlično centritrao pred gol Partizana, gde su dvojica domaćih fudbalera bila na dva metra od gola Stojkovića, ali ni jedan ni drugi nisu uspeli da je uguraju u gol.

Minut kasnije - kazna! Pajović je dugom loptom uposlio Mitrovića, koji je brži od Radunovića i Danilović je po drugi put savladan - 0:2!

Borčani više nemaju šta da čuvaju, ponovo su opasno napali u 38. minutu. Posle centaršuta sa leve strane, Savković je bio u odličnoj situaciji, ali je bio neprecizan.

U finišu prvog poluvremena trener Partizana morao da izvrši i drugu izmenu, umesto povređenog Stankovića na terenu je Lazevski.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Mitrović je mogao i do svog drugog gola, ali je zamalo bio neprecizan. U 49. minutu i Kojić je imao novu šansu, ali je veoma loše reagovao, poslavši loptu visoko iznad prečke.

Usledio je znatno mirniji period igre, pa izuzev jednog pokušaja Brašanca, nije bilo zanimljivih detalja sa terena, sve do 63. minuta, kada je Novaković bio neoprezan na svojoj polovini, a Kojić na pravi način iskoristio njegovu grešku - 0:3!

A onda, u 75. minutu remek-delo mladog Darka Brašanca. Sjajno je izveo korner, lopta je preletela sve igrače pred golom Danilovića i završila u suoprotnom uglu Danilovićevog gola - 0:4!

Do kraja nije bilo zanimljivijih dešavanja, Partizan je lako završio posao.

BSK: Danilović, Dunjić, Radunović, Radivojević, Ćesarević (Matić od 57.), N. Jovanović, Savković, J. Jovanović, Ajković (Simović od 66.), Ademović (Živanović od 57.), Novaković.

Partizan: Stojković, Pauljević, Stanković (Lazevski od 43.), Pajović, Ivanov, S. Marković, Brašanac, Ilić, Luka, Kojić (babić od 68.), Šćepović (Mitrović od 28.).

Ne propustite