Bugarin Ivanov za čast srpskog fudbala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.08.2012.
22:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana igraće u Ligi Evrope! Šampion Srbije je večeras u Humskoj savladao norveški Tromso sa 1:0, golom Ivana Ivanova posle bolje igre u drugom poluvremenu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan počinje angažovano, već u prvom minutu videli smo dobar prodor Lazara Markovića, a zatim i šut Kamare, sa preko 20 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Gosti prete iz kontranapada, u sedmom minutu su imali jedan pokušaj sa dvadesetak metara, ali nisu bili precizni.

Uzvraća Partizan preko Mitrovića, ali na kraju Norvežani uspevaju da zaustave ovaj napad crno-belih.

Kako meč odmiče, gosti sve opasniji, u 14. minutu odličan napad preko desne strane, ali Ostojić odlično uklizava i izbija loptu u korner.

Konačno, u 23. minutu Kamara još jednom je oprobao svoj udarac sa velike udaljenosti, ali je ovog puta golman gostiju dobro intervenisao.

A tri minuta kasnije najbolja prilika za Partizan! Saša Marković je uputio fenomenalni projektil sa preko 35 metara, ali prečka spašava goste!

Na isteku prvih pola sata igre još jednom je Kamara šutirao iz daljine, ali nema veće opasnosti po gol Lekstroma.

Sledi period mirnije igre, Partizan nikako ne uspeva da izgradi neku ozbiljniju akciju iz koje bi se stvorila prilika za gol...

U poluvremenu trener Vermezović je napravio jednu izmenu - Lazara Markovića zamenio je Libijac Zabija.

Već u trećem minutu drugog poluvremena prva prilika za crno-bele u nastavku. Saša Marković je pokušao sa nekih 18 metara od gola, ali ovog puta lopta odlazi pored desne stative.

Pet minuta kasnije najbolja akcija crno-belih od početka meča, Volkov je probio po levopj strani, odlično centrirao ka Mitroviću i kada su svi već ''videli'' loptu u mreži, ona je ipak završila pored gola...

Dva minuta kasnije uzvraćaju gosti, Bendiksen je uputio oštar udarac ka golu Stojkovića, ali lopta odlazi iznad prečke.

U 70. minutu još jedna sjajna šansa crno-belih, ali je stativa spasila goste! Tomić je izveo slobodan udarac, giolman gostiju izbio je loptu, ali samo do Zabije, koji šalje loptu u stativu...

I konačno, inicijativa i bolja igra Partizana krunisana je u 74. minutu. Korner sa leve strane izveo je Tomić, Ivanov najviši u skoku i - Partizan vodi 1:0!!!

Samo dva minuta ranije, crno-beli su tražili jedanaesterac posle starta nad Sašom Markovićem, ali umesto toga, vezista Partizana zaradio je žuti karton.

U finišu meča, crno-beli su borbenom igrom uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i izbore plasman u Ligu Evrope!

Partizan: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Kamara, S. Marković (Smiljanić od 80.), Tomić, S.Ilić (Ninković od 72.), L. Marković (Zabija od 46.), Mitrović.

Tromso: Lekstrom, Kristijansen, Fredrikbjork, Kopinen, Sis, Bendiksen, Mbođi, Jensen, Drage, Zdenjek, Prijović.

Ne propustite