Bugarska - Odlični Pantić i Marinović, titula ipak Popovićevom Lukoilu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.06.2013.
22:27
Izvor: Sportske.net

Šampionat Bugarske okončan je trijumfom ekipe Lukoila, koja je u majstorici finala plej-ofa savladala ekipu Levskog. Srbi zapaženi, ali je od njih četvorice, do šampionskog pehara došao samo Bojan Popović, plejmejker Lukoila.

levskibasket.com
levskibasket.com

Povezane vesti

Košarkaši Lukoila osvojili su titulu šampiona Bugarske, pobedom u majstorici nad Levskim sa 86:81.

Cela finalna serija obilovala je uzbuđenjima, U prva četiri duela serije viđena su po dva brejka, pa je majstoricu odlučio domaći teren, ali i sudije, koje su u pojedinim trenucima pogurale Lukoil.

Uprkos tome, u redovima Levskog, čije boje brane Mladen Pantić, Nemanja Protić i Marko Marinović, borili su se do poslednjeg trenutka.

Lukoil je do titule predvodio Brendon Hit sa 18 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok je Veselin Veselinov dodao 13 poena i pet skokova. Srpski košarkaš Bojan Popović meč je završio sa osam poena i četiri asistencije.

Pantić i Marinović bili su najbolji u redovima Levskog, pošto su postigli po 15 poena. Pantić je imao i devet skokova, a Marinović tri manje, dok je Nemanja Protić upisao deset poena.

Lukoilu je tako osvojio 23. titulu u istoriji kluba, a 11. za redom. Ujedno je došao i do treće uzastopne ‘duple krune’, pošto je prethodno ove sezone bio najbolji i u Kupu.


Ne propustite