Bura na Vračaru - Šest golova, dva isključenja i pobeda Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.03.2014.
16:31
Izvor: Sportske.net

Iako posle prvog poluvremena nije izgledalo tako, meč na Vračaru obilovao neizvesnošću, velikom nervozom u finišu, uz dva isključenja.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle burnog finiša, fudbaleri Partizana uspeli su da upišu novu pobedu u Superligi i ponovo se vrate na bod zaostatka za Zvezdom - 2:4 na Vračaru!

Partizan je od prvog minuta pokušavao da nametne svoj ritam, uspostavio je inicijativu, pokušavajući da, kao pre nedelju dana u Kragujevcu što pre postigne vodeći gol.

Ni ''Građevinari'' nisu želeli da se brane, pa su vrebali svaku priliku da ugroze gol golmana Partizana Milana Lukača.

Prvi put su bili blizu toga u petom minutu, ali je Vulićević u poslednjem trenutku zaustavio Srećkovića.

Ali, Partizan od tada još više pojačava ritam i u 11. minutu stiže do vodećeg gola. Nikola Drinčić je, kao i u Kragujevcu, pokazao kakvim udarcem raspolaže, ovog puta iz 'slobodnjaka'. Odlično je šutirao, lopta je nekoga u živom zidu zakačila i završila u mreži Danilovića - 0:1.

Rano vođstvo omogućilo je crno-belima mirniju igru, a u 20. minutu Škuletić je zamalo zakasnio na centaršut Lazovića sa desne strane i propustio priliku da duplira vođstvo svog tima.

Usledio je period bez većih uzbuđenja, izuzev bakljade ''Grobara'', a onda u poslednjim trenucima prvog poluvremena mladi Andrija Živković sjajno koristi asistenciju Škuletića i snažnim udarcem levom nogom postiže gol za velikih 0:2.

Očekivalo se da će crno-beli lako u nastavku sačuvati tu prednost, ali je ulazak Ognjena Ožegovića sve preokrenuo.

Čim je ušao na teren, Ožegović je iskoristio svoju prvu priliku, smanjio na 2:1, a još se crno-beli nisu oporavili od ovog gola, kada je Injac u 81. minutu iskoristio nesmotrenost Trajkovića i izjednačio na 2:2!

Ušlo se u dramatičan finiš, ali Partizan je pojačao pritisak, domaći su sabijeni u svojih 16 metara, a posle odličnog šuta Predraga Luke, Brašanac postiže gol za 2:3.

Usledilo je koškanje, pa umalo i prava tuča Lazovića i Kneževića, zbog čega su obojica isključena.

Posle par minuta prekida, meč je nastavljen, a u poslednjim sekundama, Škuletić je pravim projektilom stavio tačku - 2:4, pobeda Partizana.

Golove možete pogledati OVDE.

Rad: Danilović, Kolunija, Knežević, Srećković, Babić (Ožegović od 68.), Gnjatić, Raspopović (Stanojević od 64.), Injac, Radovojević (Mihajlović od 88.), Rodić, Knežević.

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov (Stanković od 90.), Živković (Luka od 76.), Drinčić, Malbašić (Ilić od 60.), Brašanac, Lazović, Škuletić.

Ne propustite