Bura u Hrvatskoj zbog Mažićevog ''tvita''

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.02.2013.
13:52
Izvor: Sportske.net

Posle pobede kragujevačkog Radničkog nad Cibonom u uzbudljivoj utakmici u Kragujevcu, veliku pažnju u hrvatskim medijima privukla je reakcija srpskog košarkaškog sudije Milana Mažića na Tviteru posle meča.

Milan Mažić - Twitter
Milan Mažić - Twitter

Povezane vesti

Naime, Mažić je na svom profilu posle trijumfa Radničkog, uz čestitku Kragujevčanima, dodao uzgred i da u Sloveniji i Hrvatskoj sad mogu da ''crknu od muke''.

To su u pojedinim tamošnjim medijima, izgleda, bukvalno shvatili i Mažićevom ''tvitu'' posvetili veliku pažnju.

Posle svega, Mažić im se izvinio, ističući da ništa loše nije mislio, da nije nacionalista i da je sve to rekao u žargonu, kako su, uostalom, hrvatski novinari to i trebali da shvate.

"Smatram da ste to trebali da me pitate pre nego što ste išta pustili u javnost ako Vam nije bilo jasno. Ovako ste ga Vi i svi ostali već protumačili kako ste hteli. Ono što želim ponoviti je da nisam nacionalista i da nikome ne želim zlo.

Žargonski izraz u Srbiji je 'da neko crkne od muke', a shvatilo se kao da želim pobiti sve Hrvate i Slovence što nije ni deo mog odgoja ni prirode.

Kako god, javno se izvinjavam svim Hrvatima i Slovencima koji su pomislili da im želim nešto loše, jer to nikada u životu ne bih ni pomislio. Nacionalizam nije moj stil",
prenosi ''Index'' i dodaje da je Mažić posle svega izbrisao svoj profil.

Ne propustite