Butorović: "Vojvodina je pokradena u Beču"

Autor: Beta Beta
petak 10.08.2012.
21:35
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović ocenio je danas da je taj klub "pokraden" u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope jer je sudija u 91. minutu svirao penal za domaći Rapid iz Beča.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović smatra da su Novosađani pokradeni u Beču.

"Ne da smatramo, nego tvrdimo da je ovde reč o klasičnoj kradji, koja se, naravno, ne pravi bez koristi. Zar da nam svira nepostojeći penal u 91. minutu? Ako je to već učinio, zašto našeg štopera Trajkovića nije kaznio kartonom. Pitam se samo, zašto...", rekao je Butorović za internet protal "Večernjih novosti".

Vojvodina je sinoć izgubila od Rapida 2:0, iako je do 91. minuta bilo 0:0, što je rezultat koji bi Vojvodinu odveo dalje, jer je u prvoj utakmici u Novom Sadu pobedila 2:1.

Butorović je podsetio da su sva tri gola koja je Vojvodina primila u te dve utakmice došla u nadoknadi vremena. Na pitanje da li će Vojvodina uložiti žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), predsednik tog kluba kaže da je teško verovati toj organizaciji.

"Kako i na koji način da imamo veru u UEFA i kako oni ispituju "nameštene" utakmice? Mogu doživotno da me isključe iz fudbala, pa da mi bude čast što ne pripadam toj organizaciji, jer tako rade. Setite se samo pre dve godine, takodje u Beču, kada nas je Austrija dočekala po istom scenariju i režiji. Tako je bilo i u četvrtak uveče u austrijskoj prestonici", rekao je Butorović.

Predsednik Vojvodine ipak je naveo da u tom klubu neće ćutati o dešavanjima u Beču, ali da ne zna šta može da očekuje od žalbe.

"Ne znam šta da očekujemo kada je tu sistem 'kadija te tuži, kadija ti sudi', ali nećemo da ćutimo, jer govorimo istinu i dižemo glas protiv nepravde", zaključio je Butorović.

Ne propustite