"Čair" neće videti Inter i Milan

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.04.2013.
12:46
Izvor: Sportske.net, JUZNEVESTI.COM

Iako je postojao predlog da se u okviru obeležavanja 1700 godina od Milanskog edikta održi i "Konstantinov kup" na kome bi igrali klubovi kao što su Milan, Inter i Ajntraht, Komisija Saveta za Milanski edikt odbacila je tu mogućnost.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Uprkos velikoj želji i entuzijazmu koji je vladao za organizaciju "Konstantinovog kupa" u Nišu, predlog da se na "Čairu" pojave Milan ili Inter nije prihvaćen.

Ideja nije prihvaćena, a trebalo je da okupi ekipe Radnički iz Niša, Milan ili Inter iz Milana, Ajntraht iz Trira (Nemačka), Jork iz Velike Britanije, Arl-Avinjon iz Arla u Francuske, Bucaspor ili Karsijaka iz Izmira i Petronel-Karnuntum iz Austrije.

"Velika je šteta što projektnu ideju "Konstantinov kup" gradska vlast nije prepoznala kao šansu da u naš grad dođu evropski klubovi. Pored toga, ovo je bila i prilika da grad, pored kulturnih, obrazovnih i turističkih dešavanja, organizovanjem ove sportske manifestacije, više upotpuni svoju ponudu u Konstantinovoj godini, ovim putem, i na sportskom planu" rekao je Zoran Stojanović, predlagač ove ideje.

Radnički ove godine proslavlja 90. rođendan i u subotu, 27. aprila od 16:30h tokom utakmice sa OFK Beogradom je najavljena velika proslava na južnoj tribini.

Ne propustite