Čakarević: "Ima još da se igra"

Autor: Filip Mitrović
nedelja 11.03.2012.
16:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Partizan večeras gostuje Olimpiji u Ljubljani, a bek Marko Čakarević najavljuje da ekipa ide na pobedu

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Partizan je u prošlom kolu obezbedio učešće na F4 ABA lige u Tel Avivu, ali ta činjenica, po Marku Čakareviću, ne sme biti razlog za opuštanje pred večerašnji duel u "Tivoliju".

"Jesmo obezbedili plasman na fajnal-for regionalnog takmičenja, ali još nismo završili posao u ligaškom delu. Čekaju nas tri teška duela, iz kojih želimo da izvučemo maksimum." rekao je crno - beli bek.

Čakarević smatra da je Olimpiju finansijska situacija koštala uspeha ove sezone.

"Sjajno su počeli. Nemalo vremena su bili u vrhu sa Makabijem, a onda su, zbog finansijske situacije ostali bez glavnine tima. Odlazak znatnog broja internacionalaca i serija loših rezultata nisu ih obeshrabrili da se vrate na pravi kolosek. Uz nekoliko kvalitetnih pojačanja, digli su nivo igre." izjavio je Čakarević.

Ljubljančani neće biti i Izraelu na "Fajnal foru", ali i dalje su u igri za mesto u Evroligi. Stoga naš potencijalni reprezentativac očekuje nadahnutog rivala.

"To dovoljno govori koliko će imati motiva večeras. Kao klub sa bogatom tradicijom, nikad, pa i kada su ih obrvali problemi ove sezone, nisu spuštali gard. Igraće rasterećeno, ali sa jasnom idejom o pobedi. Ali, i mi imamo jasnu ideju, da nastavimo sa serijom trijumfa i što spremnije dočekamo ulazak u domaći šampionat, ali i odlazak na završni turnir u Tel Aviv." zaključio je popularni "Čaki".

Dobra vest za crno - bele je da će nastupiti Džejms, koji je bio pod znakom pitanja zbog problema sa skočnim zglobom.

Ekipa Partizana igra sve bolje od osvajanja Kupa Radivoja Koraća, te u takvim okolnostima i Čakarević podiže nivo svoje igre.

"Trebalo je neko vreme da se naviknem na nove okolnosti, novi sistem rada. Bilo je uspona i padova, ali znao sam da će polako sve doći na mesto. Nisam izgubio veru, imao sam i imam sjajnu podršku saigrača, stručnog štaba, uprave. Zadovoljan sam napretkom, ali mogu i moram još bolje." kaže Čakarević.




Ne propustite