Ćapin: "Merilo parket, ne papir"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.04.2013.
12:30
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Najbolji i najiskusniji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, Aleksandar Ćapin, ocenio je da favorita na fajnal-foru nema i da statistički podaci sa papira ne znače ništa kada se igrači nađu na parketu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Završni turnir ABA lige na programu je od 25. do 27. aprila u Laktašima. Prvi polufinalni meč odigraće Crvena zvezda Telekom i Radnički iz Kragujevca a statistika govori da je prednost na strani crveno-belih.

Zvezda je u tekućoj sezoni tri puta bila bolja od Radničkog, dok su Kragujevčani samo jednom slavili u "Jezeru". Pored toga, poznavaoci košarke veće šanse za plasman u finale daju Beograđanima ali se Aleksandar Ćapin ne slaže sa time.

"Uloga favorita na otvaranju ovgodišnjeg F4 ne može da se dodeli nikome. Nema tu većeg i manjeg kluba, po čemu god merili. Skroz ravnopravno ulazimo u meč, nošeni istim željama, prednosti sa papira ne prenose se na parket, pa čak ni položaj na regionalnoj tabeli. Ako deo javnosti veću prednost daje Zvezdi kao 'većem' timu, možda je to upravo prednost Radničkog da pre dođe do cilja" kazao je najkorisniji igrač ligaškog dela sezone u ABA ligi.

Reprezentativac Slovenije ima iskustva kada su mečevi za plasman u Evroligu u pitanju ali ističe da je ovoga puta osećaj jedinstven.

"Bio sam par puta u situaciju da sam predvodio ekipe na putu ka Evroligi, sa Krkom ovde i regionu, ili Panioniosom u Grčkoj, dok smo sa Žalgirisom morali da potvrdimo osvajanje takve pozicije. Liči mi ovaj izazov na polufinale Evrokupa koje sam odigrao za Krku, slična mi je atmosfera, ali ovaj doživljaj u dresu Radničkog je ipak jedinstven, mene i saigrače tek jedna utakmica deli od najvišeg ranga u Evropi" ističe Ćapin.

Ostaje da se vidi hoće li rođeni Sarajlija još jednom uspeti da sa svojim timo obezbedi plasman u Evroligu u kojoj bi svakako bio predvodnik Kragujevčana u narednoj sezoni.

Ne propustite