Ćapin: "Preko 'Stožica' u Evropu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.12.2012.
16:42
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Bivši košarkaš Olimpije a sada jedan od najboljih u ekipi Radničkog iz Kragujevca poručio je da će predstojeći duel ova dva tima za "Đavole" značiti korak ka ostvarenju konačnog cilja a to je plasman u Evropu.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Poslednje ovogodišnje gostovanje u ABA ligi košarkaši Radničkog iz Kragujevca imaće u četvrtak kada igraju u dvorani "Stožice" protiv Olimpije.

Upravo je ekipa iz Ljubljane zadužila Kragujevčane u prvom kolu tekuće sezone savladavši ih u "Jezeru" pa ne treba da čudi što košarkaši Radničkog žele da vrate "brejk" u prestonici Slovenije.

"Naravno da nas je taj poraz dosta omeo u planovima u ovoj sezoni. Olimpija je odlična evroligaška ekipa, ostvarila je u tom takmičenju veoma dobar rezultat. Ali, mi idemo u Ljubljanu da probamo da vratimo taj brejk iz prvog kola" kazao je Branko Maksimović, član stručnog štaba Radničkog.

Kragujevčani u svojim redovima imaju i "insajdera" Aleksandra Ćapina koji je imao prilike da igra za Olimpiju i dobro poznaje Ljubljančane ali ih se ne plaši.

Naprotiv, predstojeći duel posmatra kao šansu da Radnički napravi korak ka krajnjem cilju a to je plasman na poziciju koja garantuje izlazak u Evropu.

"Jako motivisani krećemo na put, svi smo svesni značaja pobede, bilo bi to više od dva boda. Uspeh bi značio da držimo korak sa prvim ekipama u ligi. Biće jako teško da ih dobijemo, kao i mi, imaju isti motiv, uz prednost domaćeg terena koju će gledati da kapitalizuju. Najbitnije je da odradimo svoj deo posla kako treba, da dobro uđemo u utakmicu i da nas služi koncentracija u završnici. Uz malo Božje sreće, nadam se da možemo da izvučemo preko potrebnu pobedu" ističe Ćapin.

Duel dva tima koji u ovom trenutku imaju isti odnos pobeda i poraza u ABA Ligi igra se u četvrtak sa početkom od 20 časova.

Ne propustite