Ćapin presudio i Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.01.2013.
22:28
Izvor: Sportske.net

Derbi devetnaestog kola ABA lige pripao Radničkom, koji je do pobede nad Partizanom stigao poenima svog najboljeg igrača sa linije slobodnih bacanja. Na kraju, 78:76 za Radnički, koji je ovim trijumfom stigao na samo jednu pobedu zaostatka za crno-belima.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Partizan je bolje ušao u meč, tokom prve četvrtine je uglavnom imao blagu prednost, ali možda najviše zbog činjenice da Kragujevčani nisu bili šuterski raspoloženi, kao obično.

Iako se i najbolji košarkaš domaćih Aleksandar Ćapin ispromašivao u šutu za tri poena, Radnički je u drugoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Crno-beli su delovali nekako statično, bezidejno, što se odrazilo i na njihov broj poena u prvih dvadeset minuta.

Trojkom Vladimira Lučića ''iz očaja'' u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Partizan je na poluvreme otišao sa podnošljivih ''minus tri'' - 32:29.

I, tek što je počelo drugo poluvreme, ono što je Radničkom nedostajalo u prvom poluvremenu, konačno je u punoj meri došlo do izražaja. Kragujevčani su počeli pravu ''rafalnu paljbu'' ka košu crno-belih i razlika u korist Radničkog je vrlo brzo porasla - 44:32, u 24. minutu.

Vujošević zatim uvodi Bertansa koji uspeva da odgovori sa dve vezane trojke, a još jednu dodaje i Vesterman i Partizan je ponovo na samo tri poena zaostatka - 44:41.

Međutim, crno-beli više od toga dugo nisu uspevali da učine. Kad god bi uspeli da se približe, Radnički bi pravio svoju mini-seriju kojom je uspevao da se ponovo odvoji na sigurniju razliku koja se kretala od šest do deset poena u korist domaćih.

Ali, ipak se na kraju ušlo u dramatičan finiš. Radnički je imao ''plus deset'' - 72:62, ali onda praktično stao, što crno-beli koriste i serijom 10:0 stižu do izjednačenja - 72:72 na ulasku u poslednji minut igre.

Usledio je prekršaj nad Ćapinom koji pogađa jedno bacanje, na drugoj strani Bertans neprecizan, pa ponovo faul nad plejmejkerom Radničkog, 12 sekundi do kraja.

Ovog puta Ćapin je oba puta siguran i Radnički ima tri poena viška - 75:72! Vujošević traži tajm-aut, zatim i Nikolić, a posle svega Gagić smanjuje na 75:74.

Sledi novi prekršaj nad Ćapinom, koji je ponovo siguran za 77:74. Na pet sekundi do kraja, Bertans je fauliran, ali je kao i Ćapin oba puta precizan - 77:76!

Zatim prekršaj nad Stivenom Markovićem, koji pogađa jedno bacanje za 78:76, na drugoj strani Lučić nije uspeo da ponovi ono što je učinio na kraju prvog poluvremena.

Ostalo je 78:76 za Radnički, koji slavi veoma značajnu pobedu u borbi za plasman na završni turnir ABA lige!

Aleksandar Ćapin je ponovo bio najefikasniji u Radničkom sa 23 poena, Teriko Vajt je upisao 13, a Birčević 11. U Partizanu najefikasniji kapiten Lučić sa 20 poena, Đorđe Gagić je upisao 14, a Bertans 11.

Posle 19. kola ABA lige, vrh tabele izgleda ovako: Igokea 15-4, Crvena zvezda 13-6, Partizan 12-7, Radnički, Budućnost, Cedevita 11-8...

Ne propustite