Čavić: "Vraćan se u formu"

Autor: Filip Mitrović
četvrtak 08.03.2012.
20:29
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Milorad Čavić priželjuje da će večerašnju finalnu trku delfin stilom na 100 metara isplivati za manje od 52 sekunde.

roma09.it
roma09.it

Povezane vesti

Posle sjajno isplivane trke ukvalifikacijama na 100m delfin i najboljeg ostvarenog rezultatameđu svim takmičarima, Milorad Čavić ipak nije zadovoljan vremenomod 52.38 sekundi.

"Napravio sam niz glupih grešakakoje su me koštale boljeg vremena."

"Osećao sam se sjajno i mogao sambez problema da plivam ispod 52 sekunde. Konkurencija je bila dostajaka i zadovoljan sam zbog pobede nad velikim rivalima izEvrope." rekao je Čavić posle trke.

Naš najbolji plivač ima cilj da ove godine zablista i tako seiskupi za nešto slabjiu prošlu sezonu.

"Fenomenalno je ponovo biti uveoma dobroj formi, posle godinu i po dana mučenja. Operacija kičmeje sada daleka prošlost i potpuno sam spreman za sve izazove. Punimse samopouzdanjem i mnogo sam sigurniji u bazenu. Verujem da ćuopet biti onaj stari." istakao je Čavić.

Prvo veliko takmičenje koje očekuje našeg asa je EP u Debrecinu, uMađarskoj, ali je naravno, ova godina u znaku Olimpisjkih igara uLondonu.

"Plan je da nastavim da radimjako do Evropskog prvenstva, na kome silno želim da Srbiji donesemmedalju. Mislim da imam dobre izglede za odličje, a trudiću se dajoš više podignem formu do tada."  kaže MiloradČavić.

Ostaje žal što Velimir Stjepanović nije uspeo da uđe u finale trkedelfin na 100m, ali Čavić hrabri mladog plivača

"Plivali smo u istoj grupi. Nijeuspeo da se plasira u finale i bio je malo razočaran, ali sam murekao da je već napravio ogroman uspeh u Londonu. Dečko ima tek 18godina, a drži najbolje vreme u svetu trenutno na 200 delfin! To jefenomenalno, samo neka nastavi tako." zaključio je.

Finalna trka u disciplini 100metara delfin na programu je večeras sa početkom u 21.51.

Ne propustite