Čelsi ubedljiv protiv deset "Pevaca"

Autor: Janko Glavonjić
subota 08.03.2014.
20:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija savladali su Totenhem sa 4:0 (0:0) i tako se učvrstili na prvom mestu na tabeli. Ključni momenat meča desio se u 59. minutu kada je Kabul napravio jedanaesterac i dobio crveni karton. Azar je bio siguran izvođač, i tako zapečatio sudbinu

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Fernando Tores se povredio na zagrevanju, što je potpuno otupilo oštricu napada Čelsija.

U prvom poluvremenu je igrana prava uspavanka, sa dosta grešaka, a timovi nisu uspevali da dođu do protivničkog gola i stvore opasnije prilike.

Kod domaćih su pokušavali Azar i Lampard, ali nisu bili precizni, dok je svaki iole opasniji napad gostiju uključivao Adebajora, ali ni Totenhem nije uspevao da ugrozi Čeha.

Prvih 10 minuta drugog poluvremena bilo je mnogo sadržajnije nego čitavo prvo.

Prvo su pripretili Vertongen i Kabul glavom posle prekida, na centaršuteve Sigurdsona, a zatim je uzvratio Šurle sa dva udarca koja su bila neprecizna.

U 56. minutu Čelsi je došao do vođstva. Vertongen se "preigrao", okliznuo u pokušaju da predribla Šurlea, i pod pritiskom Nemca pokušao da vrati loptu golmanu. Ipak, Eto je sjajno pratio akciju, došao do lopte i rutinski savladao Lorisa. Pravi poklon gol za domaćina.

U 59. minutu, sve je bilo rešeno. Azar je uputio odličan centaršut sa leve strane, ponovo se Eto sjajno ubacio, a Kabul ga je, kao poslednji igrač odbrane oborio.

Sudija je pokazao na belu tačku i isključio defanzivca Totenhema. Siguran izvođač penala bio je Azar, i Čelsi je poveo sa 2:0.

Svima je bilo jasno da će Čelsi osvojiti tri boda, pa do samog kraja meča nije bilo većih šansi.

Ipak, Demba Ba, koji je zamenio Etoa u 76. minutu, željan igre i dokazivanja postigao u smiraj utakmice dva pogotka i tako doneo jako ubedljivu pobedu Čelsiju.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite