Čelsi: "Zvezdo, plati procente da se ne tužimo!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.01.2014.
12:59
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub iz kojeg je internacionalac iz Gane Li Adi prešao u redove Crvene zvezde uputio je pismo FK Crvena zvezda u kome je vicešampionu Srbije predočeno da je neophodno da isplati dugovanja koja ima ukoliko ne želi da se čitav slučaj rešava FIFA.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Momak koji je pre samo nekoliko dana dospeo u žižu javnosti izjavom da će "staviti Kristijana Ronalda u džep" ukoliko bude igrao za Ganu na SP u Brazilu ponovo se našao u centru pažnje.

Li Adi, odnosno njegov nekadašnji klub, Berekum Čelsi iz Gane poslao je pismo Crvenoj zvezdi u kome je zatraženo da vicešampion Srbije isplati dugovanja koja ima kako se slučaj ne bi selio u okrilje FIFA.

Defanzivac Dinama prodat je Crvenoj zvezdi 2010. godine za sumu od oko 300.000 evra a crveno-beli su se tada obavezali da će isplatiti 25% od narednog transfera Berekum Čelsiju.

Generalni menadžer kluba iz Gane Nana Safre Odura tvrdi da procenti od prodaje Li Adija kineskom Dalijenu nikada nisu stigli do računa Berekum Čelsija pa je zbog toga odlučeno da se sa čitavim slučajem upozna javnost.

"Posle Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi i velikog uspeha nacionalnog tima Gane, bilo je značajne potražnje za našeg fudbalera, Li Adija. Smatrali smo da je preduslov da njegov novi klub bude uspešan i dobro situiran. Tokom realizacije transfera, Crvena zvezda je prihvatila obavezu da nam plati 25 odsto od narednog transfera.

Posle rezonskog ulaganja Zvezde i sjajnih igara u crveno-belom dresu, Li Adi je 4. januara 2012. prodat kineskom Dalijen Aerbinu. Prošle su dve godine, a ništa nije leglo na naš račun na osnovu dogovora.

Bili smo primorani da podnesemo tužbu FIFA, uskoro očekujemo razrešenje slučaja. Procenjujemo da će suma posle presude FIFA, zbog administrativnih troškova, narasti i do pola miliona evra. Mislimo da je u obostranom interesu da izbegnemo dodatne troškove Crvene zvezde, kao i urušavanje ugleda bivšeg evropskog i svetskog šampiona.

Nadamo se da ćemo ostvariti uspešnu komunikaciju po ovom pitanju sa čelnim ljudima Crvene zvezde, preko našeg zvaničnog predstavnika u Srbiji
" stoji u javnom pismu generalnog menadžera Berekum Čelsija.

Sada ostaje da sačekamo Zvezdinu verziju priče kako bi se videlo da li Berekum Čelsi ima osnova da se "ganja" sa najtrofejnijim srpskim klubom pred organima FIFA.

Ne propustite