CFL - Budućnost šesticom najavila titulu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.05.2012.
18:34
Izvor: Sportske.net

I u crnogorskoj ligi polako počinje da se odmotava klupko kada je šampionska trka u pitanju. Rudar je dugo pratio u stopu podgoričku Budućnost ali je današnjim remijem sa Petrovcem, uz pobedu rivala iz glavnog grada, titula praktično otišla u ruke igrača

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Iako zvanično još uvek ništa nije rešeno, prednost Budućnosti od pet poena nad Rudarom, nakon današnjih mečeva, biće praktično nedostižna za Pljevljake.

Pre mečeva 28. kola Budućnost je vodila na tabeli i imala tri boda više od drugoplasiranog Rudara. Ipak, današnji susreti najverovatnije će biti presudni pošto je Budućnost slavila a Rudar samo remizirao na svom terenu.

Plavo-beli iz Podgorice su u gradskom derbiju deklasirali Mladost pošto je na stadionu "Pod Goricom" domaćin slavio (6:0). Rudar na svom terenu nije uspeo da pronađe rešenje za dobro organizovanu odbranu Petrovca koja je odolela svim napadima Pljevljaka pa je konačan rezultat na kraju bio (0:0).

Na taj način Rudar je prokockao šansu da u direktnom duelu sa Budućnošću odluči o pitanju novog prvaka države pošto je prednost Podgoričana sada povećana na pet bodova.

Zeta je u direktnom duelu sa Mogrenom pobedom preuzela treću poziciju. Pobeda u Budvi Golubovčanima je donela dva boda prednosti u odnosu na Mogren.

Interesantne su bile i utakmice u kojima se odlučivano o opstanku u ligi. Lovćen i Sutjeska na pravi način su iskoristili prednost domaćeg terena i pobedama produžili nadu da će opstati u Crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Bokelj je sa druge strane remijem sa Grbljem praktično čekirao kartu za odlazak u niži rang pošto su Sutjeska i Lovćen odmakli Kotoranima na dva odnosno četiri poena.

Rezultati 28. kola CFL:

Bokelj - Grbalj 1:1
Budućnost - Mladost 6:0
Lovćen - Berane 2:0
Mogren - Zeta 2:3
Rudar - OFK Petrovac 0:0
Sutjeska - Dečić 2:0

Tabela - Budućnost 72, Rudar 67, Zeta 53, Mogren 51, OFK Petrovac 41, Grbalj 30, Mladost 28, Dečić 28, Berane 27, Lovćen 25, Sutjeska 23, Bokelj 21

Ne propustite