CFL - Sutjeska šampion CG i moguć rival Partizana!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.06.2013.
19:42
Izvor: Sportske.net

Prvi put u istoriji postojanja fudbalski klub Sutjeska došao je do trofeja u jednoj od liga u kojima se takmičio. Ekipa iz Nikšića slavila je u poslednjem kolu Crnogorske fudbalske lige i tako "oduzela" trofej Budućnosti koja je ostala na drugoj poziciji.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Jedan od fudbalskih šampionata koji se završava kasnije u odnosu na one iz većeg dela Evrope jeste i crnogorski. Danas je u zemlji naših južnih suseda odigrano poslednje kolo Crnogorske fudbalske lige, čime je krunisan novi šampion Crne Gore.

Ekipa Sutjeske iz Nikšića došla je do titule prvi put od osamostaljenja Crne Gore ali i prvi put u svojoj dugogodišnjoj istoriji.


Tim iz Nikšića mogao je mnogo ranije da reši pitanje osvajača titule ali se kockao u prethodnim mečevima i doveo pod znak pitanja prvu poziciju u ligi. Da je Budućnost danas savladala Mornar iz Bara na svom terenu a Sutjeska bila poražena u Nikšiću, ekipa iz glavnog grada Crne Gore odbranila bi trofej.

Ipak, viđen je sasvim suprotan scenario. Budućnost je poražena od Mornara, koji je na taj način izborio baraž za opstanak u ligi, dok je Sutjeska na svom terenu pobedila Lovćen sa 2:1.


Činjenica da je Sutjeska slavila u Crnoj Gori važna je i za navijače Partizana koji bi dvomeč sa tom ekipom mogli da gledaju sredinom jula, ukoliko žreb za kvalifikacije u LŠ dodeli šampionu Srbije ekipu iz Nikšića.

Rezultati poslednjeg kola CFL:


Sutjeska - Lovćen 2:1
Budućnost - Mornar 0:1
Čelik - Jedinstvo 1:2
Rudar - Petrovac 2:1
Grbalj - Zeta 1:1
Mladost - Mogren 3:1

U kvalifikacije za LŠ ide šampion Sutjeska, Budućnost i Čelik će u kvalifikacije za LE. Iz lige je direktno ispalo Jedinstvo a Mornar i Mogren će u baraž za opstanak u ligi.

Ne propustite