Čile preskočio Kengure

Autor: Đorđe Đokić
subota 14.06.2014.
02:05
Izvor: Sportske.net

Čileanci opravdali ulogu favorita i slavili protiv Australije sa 3:1. Australija imala svoje prilike, ali na kraju ipak morala da čestita protivniku.

Beta/AP Photo/Felipe Dana
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Povezane vesti

Čile je ušao u meč kao favorit protiv Australije koja se smatra za jedan od najslabijih timova na Svetskom prvenstvu ove godine.

Baš kao što se i očekivalo, Čile je napao od samog starta i takav pristup se isplatio. Australija je imala problema u uvodnim minutima da organizuje odbranu, a Čileanci su to iskoristili i u 15. minutu meča vodili već sa 2:0.

Prvo je Aleksis Sančez, prvotimac Barselone, u 13. minutu meča iskoristio smušenost odbrane Kengura na ivici peterca i doveo Čile u prednost od 1:0.

Samo dva minuta kasnije, Sančez ponovo u gavnoj ulozi. Ovog puta je asistent. Sjajnim potezom je izbacio kompletnu odbranu Australije, koja je otišla na pogrešnu stranu ostavivši samog Valdiviju na ivici šesnaesterca. Valdivija je bio precizan i sjajnim šutem pod prečku savladao Rajana za 2:0.

Australija se vraća u igru u 35. minutu. Ko drugi nego Kejhil. Sjajni napadač Australije kome je ovo treće Svetsko prvenstvo, koristi odličan centaršut Franjića i glavom postiže gol pored nemoćnog Brava za 2:1, ujedno i konačan rezultat prvog poluvremena, iako je Kejhil imao još jednu dobru priliku kad je Bravo odlično reagovao.

U nastavku, Australija je bolji protivnik. Kejhil postiže gol za izjednačenje u 53. minutu, ali je zbog ofsajda pogodak opravdano poništen. Nedugo zatim sjajnom intervencijom Bravo sprečava Brešana da izjednači rezultat.

I Čile ima svoje prilike. Vargas upućuje loptu ka golu koju sa gol linije skida Vilkinson.

Australija do kraja meča napada, pokušava da stigne do izjednačenja, ali ne uspeva. Čile po isteku 90. minuta stiže i do 3. gola preko rezerve Busežora koji je iskoristio odbitak posle šuta Pinilje za konačnih 3:1 za Čile.

Posle ove pobede Čile se izjednačio sa Holandijom na vrhu tabele Grupe B i u meču sa Španijom imaće prvu meč loptu za prolazak u osminu finala.

Sastavi
:

Čile: Bravo; Mena, Jara, Medel, Isla; Vidal, Diaz, Aranguiz;Valdivia, Sanchez, Vargas.

Australija: Ryan; Spiranovic, Wilkinson, Davidson, Franjic;Jedinak, Milligan, Oar; Leckie, Bresciano, Tim Cahill.




Ne propustite