Čilić preti: ''Mogu da pobedim Novaka!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.05.2014.
22:27
Izvor: Sportske.net

Iako do sada u karijeri nijednom nije izašao kao pobednik u duelima sa našim najboljim teniserom, Hrvat Marin Čilić veruje da je na Rolan Garosu konačno došlo vreme da se ta tradicija prekine.

Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser i drugi teniser sveta Novak Đoković će za rivala u trećem kolu Rolan Garosa imati najboljeg hrvatskog igrača Marina Čilića.

Njihov dosadašnji međusobni skor je 8:0 u korist Đokovića, ali ono što za Novaka svakako mora da bude opomena, jeste činjenica da je Čilić u poslednje vreme dosta napredovao, pogotovo otkad je počeo da sarađuje sa Goranom Ivaniševićem.

Ove sezone, Đoković i Čilić su se sastali u Indijan Velsu, gde je Hrvat dobio prvi set sa 6:1, a onda Novak preokrenuo u naredna dva seta - 6:2 i 6:3.

Između ostalog, i taj meč je dao razloga za oprimizam Čiliću, koji je posle plasmana u treće kolo danas izrazio nadu da će protiv Novaka odigrati najbolje što ume i da će to biti dovoljno za pobedu.

''Moj fokus će biti da pokušam igrati takav sličan tenis kao i u Indijan Velsu. Protiv Novaka se mora odigrati vrhunski meč, pogotovo na ovako velikim turnirima. Nadam se da sam spreman za to. Veliki je izazov, ali verujem da mogu da ga pobedim i nadam se da ću imati odličan dan'', poručio je Čilić.




Ne propustite