Ciljevi veliki - Odgovornost još veća

Autor: Miloš Marković
subota 19.05.2012.
10:15
Izvor: Sportske.net

Stigao je Vermezović u Partizan svestan posla koji se prihvatio i uz dozu opreznosti želi da ostvari svoj san i san svih navijača Partizana, a to je igranje u Ligi Šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Popularni Čika Crni je i zvanično promovisan na mesto novog trenera Partizana, funkciju koju će preuzeti nakon sutrašnjeg oproštaja Avrama Granta.

Korenite promene koje su napravljene u klubu ipak najveću pažnju javnosti okreću ka mestu prvog trenera. Svestan je toga i sam Vladimir Vermezović.

“Posao shvatam kao veliku čast, ali i odgovornost prema klubu, igračima, navijačima i čitavoj javnosti.”, jasan je Vermezović.

Kada su u pitanju ciljevi, oni su uvek najveći mogući. Uz dozu opreznosti, Čika Crni ipak ističe da mu je krajni i najveći cilj – igranje u Ligi Šampiona.

“Imamo najviše ciljeve, ali i veliku odgovornost."

"Trudićemo se pre svega da svojim igrama zadovoljimo publiku jer vrlo često nije dovoljno samo postizati rezultate, potrebno je igrati kvalitetan i dobar fudbal, a to je ono što naši navijači žele.”, priča novi trener Partizana.

U javnosti se spekuliše sa pojačanjima, aktuelizovane su priče oko Zabije i Šabalale. Vermezović otkriva da će se Partizan prvenstveno osloniti na sopstvene snage, uz kvalitetna inostrana pojačanja.

“Pre svega želimo da afirmišemo igrače iz naše škole, mlade momke koji imaju mnogo potencijala i kvaliteta.”

“Uvek je pametnije ulagati u svoje igrače nego u fudbalere sumnjivog i neproverenog kvaliteta. Pojačanja koja budemo dovodili moraju biti bolja od onoga što trenutno imamo.”, jasan je Vermezović.

Uz prava pojačanja, vredan rad i odgovoran pristup obavezama, Vermezović očekuje i ostvarenje svog sna.

“Moj san nije Liga Evrope, moj san je Liga Šampiona.”

“Moramo biti svesni svojih mogućnosti, moramo da shvatimo poziciju u kojoj smo i da u fudbalskom svetu postoji mnogo kvalitetnijih i bogatijih klubova, ali u fudbalu je sve moguće. I ja sam, baš kao i svi navijači Partizana, imam najviša očekivanja i ambicije.”

“Ići ćemo korak po korak, prva naredna utakmica će nam biti i najvažnija. Pred nama je dosta posla. Imamo materijala za rad, ali isto tako ima dosta da se radi kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve.", zaključuje novi trener Partizana.


Ne propustite