Ćosić: ''Nije prijatno, ali neću da glumim žrtvu - Zvezda ostaje zauvek u srcu...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.04.2012.
21:12
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Odlukom stručnog štaba Crvene zvezde, Uroš Ćosić od danas više neće raditi sa prvotimcima crveno-belih. Do kraja sezone imaće individualne treninge sa trenerom Sopota, a onda sledi povratak u Moskvu i novo dokazivanje...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Već na početku prolećnog dela sezone bilo je jasno da Robert Prosinečki neće ozbiljno računati na mladog štopera Uroša Ćosića, koji se u Zvezdu pre 15 meseci vratio kao pozajmljen igrač moskovskog CSKA.

Jesenas je dobijao priliku, ali posle zimskog prelaznog roka u prvi plan su izbili Tošić, Maksimović, a kao njihova alternativa i Jovan Krneta.

Od danas je jasno da za njega nema više mesta u ekipi Zvezde, ali ostaje pitanje zašto Prosinečki nije mogao da ga ''istrpi'' još mesec dana, do kraja prolećnog dela sezone, pogotovo što Ćosić nije poznat po problematičnom ponašanju.

Ovo pitanje muči i devetnaestogodišnjeg defanzivca, ali, posle svega, pažnju privlači njegovo zrelo razmišljanje.

''Naravno, postoji neki neprijatan osećaj gorčine, jer smatram da nisam zaslužio da budem uklonjen iz tima. Ali ne pada mi na pamet da isterujem pravdu, neću da glumim žrtvu. 

Tako je kako je, ne kajem se što sam odlučio da se vratim u moju Zvezdu. Igrao sam evropsku utakmicu pred punom Marakanom, upisao tri večita derbija i radovao se golu na stadionu na kojem sam odrastao. 

Proteklih 15 meseci je veliko iskustvo za mene i znam da će mi ovaj drugi boravak u Zvezdi mnogo značiti u budućnosti'', poručio je Ćosić i dodao da jedino žali što odlazi bez osvojenog trofeja.

Posle prelaznog perioda u Sopotu, sledi povratak u Moskvu...

''Obzirom na sve ovo, jasno je da je bilo bolje da sam se zimus vratio u Moskvu, ali ja gledam napred. Pokušaću od juna da se izborim za mesto među 18 igrača u CSKA...'', istakao je Ćosić.

Ne propustite