Čović "Delijama": "Obuzdajte emocije, navijajte korektno!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.11.2013.
20:01
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović uputio je apel pred sutrašnji duel crveno-belih i Lijetuvos Ritasa u "Pioniru" i pozvao navijače da obuzdaju emocije i ne daju povoda Evroligi da kažnjava klub.

Screenshoot: YouTube
Screenshoot: YouTube

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom u petak će treći put u tekućoj sezoni igrati u Evroligi pred svojim navijačima a duel sa Lijetuvos Ritasom mogao bi da bude od presudnog značaja za plasman crveno-belih u TOP 16 fazu.

Zvezda je u trećem kolu poražena nakon produžetka od strane Panatinaikosa a navijači su tada ubacivanjem raznih predmeta na parket i korišćenjem lasera "olakšali" kasu kluba za 12.000 evra.

Evroliga je uz novčanu kaznu poslala Zvezdi upozorenje da će naredne sankcije biti mnogo rigoroznije pa je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana poslao poruku navijačima.

"Apelujem na navijače da svoje emocije, koje ja moram da razumem, suzdrže i obuzdaju, u smislu bacanja bilo kakvih predmeta na parket i gađanja protivničkih igrača i trenera jer Crvena zvezda može da bude mnogo drastičnije kažnjena, igranjem utakmica bez prisustva publike ili igranjem utakmica van Beograda" kazao je Nebojša Čović u video poruci upućenoj navijačima.

Duel sa Lijetivos Ritasom biće prilika da navijači isprave grešku i samo frenetičnim navijačnjem podrže klub za koji navijaju.

"Verujem da svi to rade prema klubu ali takva ljubav prema klubu nam samo nanosi štetu, baš kao i komentari ljudi iz prvih redova koji konstatno sugerišu treneru šta bi trebalo da uradi" objasnio je Čović i dodao,

"Apelujem na navijače da iskontrolišu jedni druge i tako pomognu klubu" istakao je u delu poruke prvi čovek crveno-belih.

Duel Crvene zvezde Telekom i Lijetuvos Ritasa igra se u petak od 20 časova u hali "Pionir".

Ne propustite