Čović: "Konačno da neko stane na put Vujoševiću!"

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.04.2014.
17:36
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se povodom najava budućeg premijera Srbije da će "večiti" biti prepušteni sebi samima, istakavši da su fenomen "silovanja države i srpskog sporta" od strane Duška Vujoševića doveli do takve odluke.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Još uvek prvi potpredsednik tehničke Vlade Republike Srbije, a sasvim izvesno budući premijer, oglasio se u utorak povodom sve učestalijih prepirki dva naša najveća kluba oko toga ko dobija veće parče kolača od države.

Aleksandar Vučić nagovestio je da će u budućnosti novac koji je prosleđivan "večitima" biti uplaćivan na račun fonda za pomoć bolesnoj deci, a prva reakcija na takve najave stigla je iz KK Crvena zvezda.

Nebojša Čović optužio je Duška Vujoševića za to što će "večiti" izgubiti novac koji im je do sada država dotirala kroz sponzorstva javnih preduzeća, istakavši da je odluka države bila očekivana.

"Najveći krivac za ovakvu reakciju države je predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i trener Duško Vujošević" rekao je Čović.

Bez obzira na to što će i Partizan i Zvezda izgubiti ukoliko Aleksandar Vučić ispuni dato obećanje, Nebojša Čović tvrdi da ga raduje to što je neko od državnih funkcionera konačno stao na put "Vujoševićevom silovanju države i sporta".

"Moram da istaknem zadovoljstvo što se konačno našao neko među državnim funkcionerima ko je dovoljno hrabar da zaustavi fenomen stalnog silovanja države i srpskog sporta od strane dobro poznatih pojedinaca. Ovaj fenmomen oni primenjuju poslednjih 10 i više godina koristeći se metodama pritiska, podela među sopstvenim navijačima, manipulacijom javnosti, diskreditacijom, što kroz pesmu što preko svojih medijskih mreža, ljudi koji su davno prepoznali ovakvo ponašanje" istakao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih takođe je naglasio da KK Crvena zvezda kao najjači srpski sportski brend nema nijedan razlog da bude zabrinut zbog tržišne konkurencije i novog koncepta privatizacije.

"Ovo je dobar put da se zaustavi svaka dalja polemika koja je smišljeno izazavana od dotičnih pojedinaca sa jasnim ciljem da se ovakvim neodgovornim ponašanjem izazovu tenzije među navijačima dva najveća kluba u Srbiji i time potpuno uruši srpski sport. Mi smo u potpunosti spremni za nove izazove, a uvek smo bili zahvalni na svakoj pomoći koju nam je pružala država" zaključio je Nebojša Čović.

Ostaje nam da vidimo da li će budući premijer Srbije održati obećanje i uskratiti finansiranje "večitima" kao i kako će dva najveća srpska kluba bitisati posle takvog reza.

Ne propustite