Čović: "Kovača ne slušam od rata, a imam dva prstena ABA lige!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.05.2013.
16:08
Izvor: Sportske.net

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom odgovorio je na optužbe trenera Partizana i istakao da su crno-beli ti koji treba da ostave Zvezdu na miru. Čović je u obraćanju medijima istakao da od rata ne sluša Mišu Kovača kao i da ima dva šampionsk

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Još jednom, po ko zna koji put, imamo "sjajnu" uvertiru za košarkaški "večiti derbi"!

Trener Partizana Duško Vujošević je svojim izjavama na konferenciji za medije prozvao pripadnike suprotnog tabora a predsednik Crvene zvezde Telekom odlučio je da odgovori.

Na opsaku trenera Partizana da bi voleo da se čelnici Crvene zvezde Telekom manu onoga što rade crno-beli, Čović je odgovorio da upravo iz Humske kreću napadi.

"Mi ove sezone uopšte nismo spominjali Partizan, već su oni na početku napali nas. Ne prođe nijedna konferencija za medije Partizana na kojoj se ne spominje Zvezda, vlast i Aleksandar Vučić. Vučić je bio na samo jednoj našoj utakmici ove sezone protiv Galatasaraja, ali tada nije oblačio dres Zvezde i zavrtao rukave od košulje, za razliku od bivšeg predsednika Borisa Tadića, kada je dolazio na utakmice Partizana" kazao je Čović a preneo Tanjug.

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom dotakao se i priče oko načina na koji se finansiraju dva naša najveća kluba istakavši da je ista svota novca iz budžeta izdvojena za oba kluba a da je Partizan taj koji ne želi da obelodani iz kojih se još sredstava finansira.

"Kada neko izbegava dijalog, a Zvezda je bila ta koja je prva pružila ruku, jasno je da se radi o manipulatorima. Takođe, kada je u pitanju klupski budžet, on je ove sezone u Parzizanu iznosio 3,47 miliona evra , što je slično našem budžetu, s tim da ne treba zaboraviti da mi moramo da vraćamo i dugove" poručio je Čović.

U sveobuhvatnoj analizi onoga što se dešava u odnosu "večitih" koju je Čović danas izneo nije zaobiđen ni sudija Ilija Belošević koji je optužen da različitim aršinima sudi na različitim takmičenjima.

"Sve je bilo superregularno u Laktasima, jel da? Znam da je Belosević pozvan na fajnal-for Evrolige, ali videćemo da li će tamo i suditi, jer se radi o arbitru koji ima različite kriterijume u zavisnosti od takmičenja u kojem sudi. Smeta im kad Zvezda napravi uspeh, odmah se priča o zaveri ili sprezi sa vlašću, a kada to uradi Partizan spominju se sistem i rad" kazao je prvi čovek crveno-belih.

Vujošević je dobio odgovor i na sugestiju koju je uputio Čoviću vezanu za pesmu Miše Kovača.

"Pitajte Krajišnike da li ga treba slušati (Mišu Kovača). "I da... ja imam dva prstena u Jadranskoj ligi koja su osvojili FMP i Refleks" dodao je Čović.

Interesantno je da je Čović u svom obraćanju medijima pomenuo i koš koji je Dušan Kecman postigao u Zagrebu pre tri godine doneo trofej ABA lige Partizanu.

"Tu se dokazalo da za 0,6 sekundi ne može da se postigne koš, osim kada je to nekom potrebno. Dva puta je ponavljan napad u tom vremenu i videlo se da jednostavno, nije moguće postići koš" završio je Čović.

Kao i mnogo puta do sada imali smo "verbalni rat" kao uvod u ono što nas očekuje sutra u "Pioniru" pa pravim poklonicima košarke ostaje da se nadaju da će moći da prisustvuju sportskom događaju a ne novom "cirkusu".

Ne propustite