Čović navijačima: "Trenere nećete smenjivati, a sa Šilbom smo završili!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.01.2014.
20:30
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom održao je konferenciju za medije nakon trijumfa crveno-belih nad Olimpijom na kojoj je saopštio da Blejk Šilb napušta klub a od navijača je zatražio da trenera Dejana Radonjića puste da radi svoj posao.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su ubedljiv trijumf nad ekipom Olimpije u okviru 17. kola ABA lige ali je pre početka meča grupica navijača sa tribina tražila od trenera Dejana Radonjića da napusti klub.

Tim povodom, novinarima se nakon utakmice obratio prvi čovek kluba, gospodin Nebojša Čović. On je istakao da ga ne iznenađuje način na koji navijači pokušavaju da "menjaju trenera" jer je u Srbiji to uobičajena pojava.

"Mene to ne iznenađuje, kao i vi, nešto sam stariji, živim u Srbiji 56 godina, ne očekujem poštovanje za bilo koji rezultat. Žalim što se to dogodilo od jedne male grupe navijača, ja sam obavio razgovor sa njima pred halom, video sam da nema zle namere" kazao je Čović i dodao,

"Dok sam ja u ovom klubu oni neće postavljati trenere i određivati ko će da igra. Imamo mi klub koji je u još goroj situaciji, radi se o fudbalskom, svi znamo šta se tu dešavalo" poručio je Čović.

Na tribinama hale "Pionir" večeras je bilo manje od 2.000 navijača što implicira da su navijači nezadovoljni a čini se da je razočarenje kod publike izazvala odluka da se sa Blejkom Šilbom okonča saradnja.

"Trener ima potpunu slobodu, niko neće da mu se meša ko će da igra. Ne mislim da treba da imate veliku platu i da ne dajete ništa – Šilb. Imate upozorenje, jedno, drugo, onda raskid. Apelujem na navijače da imaju poverenje, strpljenje, da ne analiziramo formule gde ima bulumente komentara, kada god hoću da vidim stanje svesti, ja odem na forume i komentare" kazao je Čović i dodao,

"Od navijača tražim da budu uz nas, ima ko ocenjuje rad trenera, celog sistema. Složili smo se da to neće pomoći klubu, nećemo dobiti veći rezultat, već ćemo dobiti veći grč kod trenera, igrača. Samo 25 razlike protiv Olimpije, trebalo je da bude 40, nisam zadovoljan. Srbija u potpisu. Treba svi da se zapitamo" poručio je prvi čovek vicešampiona Srbije.

Čović je ponovio da se "na rušenju Crvene zvezde radilo godinama" i da "razume frustracije navijača zbog te činjenice".

Ipak, on je ponovio da je Uprava kluba ta koja će donositi odluke i da je na navijačima da strpljenjem pomognu ekipi i ne očekuju da se bilo šta menja preko noći.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana za kraj je izjavio da je saradnja sa Blejkom Šilbom završena i da zbog toga neće "pasti nebo na zemlju".

"Sa Šilbom smo sve rekli što smo hteli da vam kažemo, jedino da dokumentujemo ugovor. Nebo nije palo na zemlju, i sa Šilbom i bez njega ćemo raditi. Završili smo sa Šilbom na osnovu jednoglasne odluke kluba, na osnovu odluke trenera. Ali, nema razloga za tugu, već u sredu nas čeka meč sa Panioniosom" zaključio je Čović.

Crvena zvezda Telekom naredni meč u EK igra u sredu protiv Panioniosa a potom u sklopu 18. kola ABA lige gostuje Solnoku.

Ne propustite