Čović: "Prevencija je lek za Vujoševića"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2013.
11:01
Izvor: Sportske.net

Predsednik KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović ocenio je da je suđenje na sinoćnjem derbiju bilo korektno, premda je treneru Partizana nekoliko puta bilo progledano kroz prste. Čović je naveo da je najbolje Vujoševića upozoravati pre svake utakmice kak

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom sinoć su savladali Partizan u okviru 9. kola Superlige Srbije što ima je bio četvrti ovosezonski trijumf nad "večitim" rivalom.

Samo 12 časova nakon završetka derbija Nebojša Čović je u razgovoru za portal "redstarbelgrade.info" prokomentarisao tok utakmice i sudijski kriterijum.

"Suđenje na sinoćnjem meču bilo je u okvirima korektnog i pokazano je da je moguće normalno suditi Istina, neki su se zbog starih navika malo mučili, poput Neškovića dok su Pecelj i Nikolić svoj posao uradili veoma korektno. Naročito bih pohvalio Nikolića koji nije podlegao konstantnom pritisku jasno viđenog pristupa dotičnog pored terena. Dodao bih da me pomalo brinu pohvale navedene osobe nakon meča na račun sudije Nikolića  jer nisam siguran da li su iskrene pa se plašim da iste ne uđu sudiji Nikoliću u glavu a to bi značilo da mu je Đavo ušao u glavu a on postao još jedan od kontrolisanih. Iskreno se nadam da do toga neće doći  i da neće uticati na njegov ego" kazao je Čović.

Treneru njegove ekipe sinoć je dodeljena tehnička greška a Nebojša Čović smatra da je ta odluka bila na mestu iako mu nije jasno zašto treneru Partizana nije suđena u dva, tri navrata.

"Tehnička za Radonjića je pravedno svirana, iako je na drugoj strani previđena čini mi se dva puta. Dotični trener nije čak ni upozoren za ponašanje koliko sam primetio, izuzev ukoliko nije upozoren pre meča na ponašanje zato što dotičnu osobu preventivno pre svakog meča treba upozoravati na ponašanje" rekao je predsednik Crvene zvezde Telekom.

Videćemo hoće li se trener Partizana oglasiti povodom ovih tvrdnji prvog čoveka crveno-belih, a kako je u prošlosti tekla komunikacija između dvojice pomenutih, ne treba isključiti mogućnost da Vujošević uzvrati na prozivku.

Ne propustite