Čović: "Razgovor u Kući košarke"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 25.02.2013.
10:07
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Nakon odluke da ne učestvuje u predloženom TV duelu na SOS kanalu, predsednik Crvene zvezde ističe da od razgovora ne odustaje. Čović ističe da je neophodno razgovarati u Kući košarke.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Poslednjih dana srpsku košarkašku javnost zaintrigirao je poziv direktora SOS kanala upućen predsedniku Crvene zvezde i treneru Partizana na svojevrstan TV duel u okviru emisije SOS koš Vladana Tegeltije.

Iz tabora Crvene zvezde, konkretno od strane Nebojše Čovića doša je negativan odgovor koji je obrazložen i uzvratnim pismom direktoru SOS kanala.

U svom obrazloženju odbijanja TV duela, Nebojša Čović ističe da je pomenuta emisija imala uticaja na zaoštravanje odnosa između crno i crveno-belih, te poručuje da nikako nije odustao od razgovora koji se mora održati.

Pismo Nebojše Čovića prenosimo u celosti.

„Poštovani gospodine Kovačeviću,

Zahvaljujem se na Vašem pozivu, ali smatram da televizijski duel u kome bismo učestvovali trener KK Partizan mts i ja u ovom trenutku ne bi doprineo smirivanju strasti i tenzija između naša dva najveća i najpopularnija kluba. Naprotiv, mislim da bi to dovelo do dodatnog zaošravanja odnosa, a to je najmanje što nam je potrebno.

Pre bilo kakve televizijske emisije u kojoj bismo se zajedno pojavili trener KK Partizan mts i ja, neophodno je da rukovodstva Crvene zvezde i Partizana zajedno sa čelnicima Saveza održe zajednički sastanak u cilju rešavanja spornih pitanja. Takvu inicijativu sam već pokrenuo još u avgustu 2012. i ponovio pre nekoliko dana i konačno dobio pozitivan odgovor od predsednika KSS koji nas je uverio da će učiniti sve da do tog sastanak dođe.

Takođe, smatram da ne bi bilo dobro da se ovakav tip emisije ili okruglog stola organizuje u emisiji SOS koš, jer smatram da su taj televizijski magazin i njegov voditelj takođe doprineli zaoštravanju odnosa između Crvene zvezde i Partizana.

S poštovanjem

Nebojša Čović , predsednik KK Crvena zvezda“


Ne propustite