Čović: "Uspeh juniora još više dobija na težini"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.05.2014.
16:23
Izvor: Beta

Prvi čovek crveno-belih smatra da je trijumf juniora u Evroligi ogroman uspeh kada se u obzir uzmu okolnosti da su igrači do nejga došli duboko potrešeni zbog prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju i da su bili najmlađi tim na završnom turniru.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da uspeh juniora tog košarkaškog kluba dobija na težini jer su igrači bili najmlađi na turniru Evrolige, a bili su i potreseni zbog katastrofe koja je zadesila Srbiju.

"Ostvarili smo veliki uspeh. U konkurenciji odličnih timova, klubova koji zaista ulažu velika sredstva u mlađe kategorije osvojili smo prvo mesto. Trijumf još više dobija na težini ako se zna da smo imali najmlađu ekipu na turniru i da su igrači i članovi stručnog štaba bili veoma potrešeni zbog velike prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju", rekao je Čović za klupski sajt.

Juniorski tim crveno-belih osvojio je Evroligu trijumfom na fajnal-foru igranom u Milanu.

"Momci su ceo turnir odigrali na izuzetno visokom nivou, a posebno impozantnu partiju su pružili u finalu protiv slavnog Reala na čemu su nam čestitali svi eminentni ljudi iz sveta košarke koji su bili u Milanu", kazao je Čović.

Prema njegovim rečima, ulaganje u mlađe kategorije je koncept koji će Zvezda još više razvijati.

"Moramo da nastavimo da pravimo igrače. Imamo talentovanu decu, a ono što moramo da uradimo je da im omogućimo uslove u kojima će moći da se adekvatno razvijaju. U Zvezdi sve to posedujemo, počevši od infrasturkture u vidu dvorana, kvalitetnih trenera do jedinstvenog sistema obrazovanja koja nudimo toj deci"
, rekao je Čović.

On je istakao da je ponosan kako su igrači, stručni štab i svi zaposleni u košarkaškom klubu Crvena zvezda reagovali u kriznoj situaciji u Srbiji.

"Na prvi znak velike katastrofe odmah smo u službi zbrinjavanja evakuisanih gradjana iz Obrenovca na raspolaganje stavili naše dve dvorane. Zaposleni su danonoćno radili kako bi sve pripremili za prihvat evakuisanih građana. Igrači, stručni štab i članovi uprave su na namenski račun uplatili novčana sredstva, a svi zajedno su skladištili robu koja dopremana kao pomoć u ove prihvatne centre",
kazao je prvi čovek crveno-belih.

Čović je dodao da će Zvezda nastaviti da šalje apele za pomoć, kao i da će pratiti situaciju na terenu i shodno mogućnostima i potrebama pomagati ugroženo stanovništvo.

Ne propustite